14 scurtmetraje româneşti, la Cannes

14 scurtmetraje româneşti, la Cannes

Cele mai apreciate şi mai premiate scurtmetraje romĂneşti realizate în ultimii ani vor fi proiectate la cea de-a cincea ediţie a Short Film Corner din cadrul Festivalului de la Cannes (14 – 25 mai).

În programul „Romanian Short Waves 2008” au fost incluse 14 filme ale tinerilor cineaşti. Conceput ca punct de întĂlnire pentru regizorii, producătorii, selecţionerii festivalurilor şi distribuitorii interesaţi de producţia de scurtmetraj, Short Film Corner organizează mese rotunde, workshop-uri şi vizionări.

Vor fi proiectate „Megatron”, în regia lui Marian Crişan (selectat în competiţia oficială de scurtmetraje), “O zi bună de plajă” al lui Bogdan Mustaţă - câştigătorul Ursului de Aur la Berlinală - şi „Valuri” de Adrian Sitaru, care a obţinut Leopardul de Aur la Festivalul de Film de la Locarno. Radu Jude participă cu „Alexandra”, Paul Negoescu cu trei filme de şcoală, “Acasă”, “Scurtă plimbare cu maşina” şi “TĂrziu”, iar Constantin Popescu îşi prezintă “Apă” şi “Faţa galbenă care râde”.

Figurează în program şi “Cronica unei morţi amânate” al lui Andrei Gruzsniczki, “Joi” de Hadrian Marcu, “La drumul mare” al lui Gabriel Sârbu, “Lecţia de box” - Alexandru Mavrodineanu şi ”Networking Friday”, în regia lui Răzvan Rădulescu şi Melissei de Raaf.

Ne puteți urmări și pe Google News

(12:45)