"Sufletele topesc zăpezile" – scanda, miercuri seara, în jurul orei 21, lectorul SNSPA Claudiu Crăciun, pe platoul din zona Facultăţii de Geografie, din Piaţa Universităţii. Câteva zeci de tineri îl acompaniau, în cea de-a 13 zi de proteste. O oră mai târziu, însă, la Universitate mai rămânea doar un singur protestatar. Era "ciumpalacul" de zăpadă, făcut de tineri tocmai pentru ca protestul să fie non-stop, premieră de la debutul manifestaţiilor. Nici măcar ecoul scandărilor de genul "Banii de cultură i-aţi dat pe băutură" sau "E România, e ţara noastră, şi ne .işăm pe politica voastră" nu se mai auzea în piaţă, ci doar viscolul.

Cealaltă speranţă a manifestanţilor, protestatarul la slip, dispăruse, la rându-i, de pe platoul din fața Teatrului Național, acolo unde a ales să se manifeste, căci coafura nu i-a mai rezistat. A vrut să rămână anonim şi a declarat că a ales să se dezbrace pentru a-i determina pe români să înţeleagă că aşa vor rămâne, în pielea goală, în acest ritm de guvernare a ţării, început în 1990.
Ziua a 13-a de proteste a fost cea mai scurtă, dar asta nu pentru că politicienii i-ar fi convins pe protestatari – căci până şi Petre Roman a fost huiduit – ci zăpada şi viscolul.