Evenimentul Zilei > Politica > 13 consilieri personali îl sfătuiesc pe primarul Capitalei cum să muncească
13 consilieri personali îl sfătuiesc pe primarul Capitalei cum să muncească

13 consilieri personali îl sfătuiesc pe primarul Capitalei cum să muncească

Propus să ducă interimatul Primăriei Capitalei până în luna iunie, atunci când vor avea loc alegerile locale, Răzvan Sava s-a înconjurat de „sfetnici”. Tânărul liberal nu mișcă nimic în front până când nu se sfătuiește cu consilierii personali

Devenit cunoscut abia după scandalul închiderii Arenei Naţionale, Răzvan Sava, primarul interimar al Capitalei, este un tip foarte retras. De când s-a așezat confortabil în fotoliul lui Sorin Oprescu, acesta depinde foarte mult de oamenii de încredere de lângă el.


Are 13 sfătuitori ca și Sorin Oprescu

Potrivit unor surse din Primăria Capitalei, trupa lui Sava ar fi plătită din bani publici. Contactat telefonic, interimarul de la primăria Bucureştiului nu a răspuns, însă unul dintre consilierii lui a sunat înapoi imediat. „Domnul primar mi-a comunicat că l-ați căutat!”, a spus vocea de la celălalt capăt al firului. Întrebat dacă informaţia este adevărată că tânărul liberal plăteşte 13 consilieri personali din banii Primăriei, am primit răspunsul oficial pe mail, însă fără detalii privind activitatea lor.

Salarii cuprinse între 3.753 și 4.265 lei

„Primarul General, Răzvan Sava, are 13 consilieri personali. Salariul brut: de la 3.753 la 4.265 lei, funcţie de vechimea în muncă”.

Acesta pare a fi copia perfectă a lui Sorin Oprescu, fostul primar general, judecat pentru luare de mită. Şi lui Oprescu îi plăcea să fie înconjurat de o armată de oameni, tot de 13 consilieri personali, plătiţi tot din bani publici. Asta până într-o zi când, la conducerea Primăriei, până să vină Sava, a fost numit Ștefănel Dan Marin, care a luat decizia de a concedia 12 dintre cei 13 consilieri personali pe care îi avea Oprescu. La un calcul simplu, se poate observa cum, în fiecare lună, bucureştenii sunt nevoiţi să le plătească salariile oamenilor cu care se consultă zilnic primarul interimar al Capitalei. La o medie de 4.000 de lei pe consilier, într-o lună, din banii publici se scurg în buzunarelele trupei lui Răzvan Sava circa 52.000 de lei, 11.000 de euro. Acesta și-a anunțat candidatura la Primăria Sectorului 4.

Are obiecte de cult în valoare de 40.000 de euro

Noul primar general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, este inginer și este absolvent al Facultății de Energetică- Universitatea Politehnică București. Potrivit declarației sale de avere acesta deține:

– un teren în orașul Pantelimon;

– un apartament în Sectorul 1;

– două autoturisme, un Jaguar și o Dacia Logan;

– bijuterii și obiecte de cult în valoare de 40.000 de euro;

– are datorii de 190.000 de euro, având două credite, de 40.000 de euro și de 150.000 de euro, contractate în anii 2007 și 2010, scadente în 2017, respectiv 2030;

-a încasat 11.913 lei de la Consiliul General al Municipiului București, iar soția sa, Claudia Cătălina Sava, a încasat, de la Comisia Națională a Valorilor Mobiliare, suma de 273.465 de lei.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: