12.000 de kilometri în scaunul cu rotile. Curajul incredibil al unui român: Pornește spre cel mai sudic punct al Europei

12.000 de kilometri în scaunul cu rotile. Curajul incredibil al unui român: Pornește spre cel mai sudic punct al Europei

Vasile Stoica din Lugoj are un curaj uimitor. Pentru asta, el a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă distanță parcursă în 24 de ore, dar şi pentru că a străbătut 70.000 de kilometri Europa şi în Statele Unite în scaunul cu rotile.

Acum , bărbatul vera să bată un nou record. El a pornit din Timişoara spre cel mai sudic punct al Europei, Insula Gavdos din Grecia. Noua expediţie înseamnă 12.000 de kilometri de parcurs.

Pentru această nouă călătorie, Vasile Stoica şi-a împachetat doar câteva haine, o trusă de prim ajutor, una pentru reparaţia căruciorului şi, neapărat, jurnalul. Lugojeanul de 36 de ani are un sistem special care, ataşat căruciorului, îi permite să poată pedala cu braţele.

În expedițile sale a avut parte şi de experienţe neplăcute.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În Suedia am fost furat de către un român, din păcate. Adică partea din față, dar pentru câteva ore. În două ore s-a recuperat", povestește el.

Nu mulţi români sănătoşi se pot lăuda că au văzut atât de multe locuri câte a vizitat el.

„Ma gândesc că prin acțiunile mele încurajez persoanele cu dizabilități și nu numai”, spune Vasile Stoica.

Bărbatul a traversat continentul american pe celebra Route 66, de la Los Angeles la Chicago, în acelaşi cărucior adaptat pentru drum lung.