Evenimentul Zilei > Actualitate > 12 presupuşi membri ISIS au fost ARESTAŢI în Turcia
12 presupuşi membri ISIS au fost ARESTAŢI  în Turcia

12 presupuşi membri ISIS au fost ARESTAŢI în Turcia

Zece presupuşi membri ai grupării teroriste Stat Islamic au fost reţinuţi marţi la graniţa cu Siria de către forţele de securitate din Turcia. Dintre aceştia, unul avea asupra sa explozibil. Alte trei arestări au avut loc la Istanbul, în timp ce trei presupuşi terorişti sunt daţi în urmărire generală.

Doi dintre indivizii arestaţi la graniţă au fost răniţi într-un schimb de focuri cu armata turcă după ce au fost prinşi încercând să pătrundă ilegal pe teritoriul turc. Unul dintre cei reţinuţi avea asupra sa o centura cu explozibil, gata să fie folosită şi alţi trei au reuşit să fugă.

Autorităţile din Turcia au reuşit să prindă marţi alţi trei presupuşi terorişti  – un turc, un irakian şi un sirian.

Arestările au avut loc în condiţiile în care autorităţile din Turcia caută trei cetăţeni turci care ar fi primit ordin din partea grupării Stat islamic să comită atacuri teroriste în locuri publice frecventate, cu precădere în Istanbul.

Un kamikaze s-a   aruncat în aer sâmbătă dimineaţă pe un bulevardul pietonal şi comercial Istiklal, situat în centrul Istanbulului. Cinci persoane şi-au  pierdut viaţa în urma atacului şi alte 39 au fost rănite. Incidentul a intervenit la numai şase zile de la ultimul atentat comis la Ankara şi soldat cu 37 de morţi. Acest din urmă atentat a fost revendicat de o grupare radicală kurdă apropiată Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), informează DIGI24.