Evenimentul Zilei > Justitie > Corespondenţa elevei olimpice, verificată cu acordul judecătorului
Corespondenţa elevei olimpice, verificată cu acordul judecătorului

Corespondenţa elevei olimpice, verificată cu acordul judecătorului

Anchetatorii vor să afle cu cine a corespondat prin Internet Iulia Ionescu, eleva care a fugit la Mânăstirea Sihăstria Rarăului, din judeţul Suceava, în urmă cu mai bine de două săptămâni. Drept urmare, au cerut percheziţia informatică a laptopului fetei de 15 ani.

Măsura a fost dispusă, conform noului Cod Penal, de un magistrat de la Judecătoria Sectorului 5, la solicitarea poliţiştilor bucureşteni şi cu acordul procurorului de caz.
Surse din cadrul anchetei ne-au explicat că percheziţia informatică urmează să stabilească dacă vreunul dintre cei cu care Iulia coresponda pe Internet a determinat- o să plece de acasă. "În astfel de cazuri se ia în calcul posibilitatea ca un adult să profite de inocenţa fetei şi să abuzeze de ea. Măsura se ia în interesul minorului", a explicat un ofiţer judiciarist chestionat de noi.
Laptopul a ajuns la ofiţerii specializaţi în infracţiuni informatice de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române. Cazul se află, încă, la poliţiştii din sectorul 5 al Capitalei.
"Dosarul nu a ajuns, încă, la Parchet", a declarat, pentru "Evenimentul zilei", procurorul Andreia Florea Stoian, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. Aceasta a mai precizat că, deocamdată, nu s-a dispus nici extinderea cercetărilor, după ce s-a aflat că fata a fost ascunsă la mânăstire, iar călugării nu au anunţat autorităţile că se află acolo:"Pentru ca procurorul să ia o decizie de extindere a cercetărilor, dosarul trebuie să plece de la Poliţie cu o propunere."
CITIŢI ŞI:

  • PRIMUL mesaj al Iuliei Ionescu, eleva care a fugit de acasă la o mănăstire
  • ANCHETA POLIŢIEI. Călugării au ascuns eleva olimpică la mânăstire
  • TRASEUL elevei dispărute din Bucureşti. Poliţia a stabilit unde a fost cazată două nopţi
  • CAZUL ELEVEI DISPĂRUTE. Iulia Ionescu s-a întors la mânăstire. Călugăr: “Poliţiştii, şi tatăl, şi fata, i-au cerut iertare părintelui pentru toate cele întâmplate!
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: