După patru zile consecutive în care foarte multe şcoli din ţară au fost închise, anunţul ministerului Educaţiei că mulţi elevi vor sta acasă şi astăzi nu a mai surprins pe nimeni. Alături de unităţile de învăţământ din Capitală nu se fac ore în alte 14 judeţe: Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.
În timp ce copiii nu-şi mai încap în piele de bucurie, părinţii se plâng că şefii de la minister le-au dat planurile peste cap, anunţându-i de pe zi pe alta că nu se face şcoală. "Ceea ce fac şefii de la Educatie e un soi de harakiri naţional, e agonie prelungită", comentează un părinte revoltat din sectorul 3. Cu aceeaşi nemulţumire au fost întâmpinate şi planurile de recuperare a orelor, care presupun ca elevii să vină sâmbăta la şcoală. "După ce mulţi părinţi au fost nevoiţi să-şi ia concediu, acum să mai meargă şi sâmbăta la şcoală. Oricum, mare lucru nu se face, vin puţini copii şi profesorii nu se apucă să predea", comenta o mămica pe forumul evz.ro.
Tabăra liceenilor vs tabăra mamelor
De altfel, copiii din Capitală au trecut, miercuri, de la agonie la extaz după ce au aflat, iniţial, că joi se vor face ore. După alte trei ore, s-a revenit asupra deciziei şi li s-a mai dat o zi de pauză. Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, arată însă că totul a pornit de la primarul Capitalei, Sorin Oprescu:
"Dânsul ne-a asigurat că joi dimineaţă străzile vor fi curăţate, iar copiii vor avea acces la şcoli. Şi datele meteo anunţau încetarea ninsorilor, dar miercuri la ora 16.00 vremea nu părea să se îndrepte. În cele din urmă, la şedinţa de Guvern, ministrul Educaţiei, împreună cu vicepremierul Dragnea, au hotârât că e mai bine să nu rişte".
Şovăiala ministrului şi a vicepremierului a declanşat o adevărată avalanşă de reclamaţii din partea părinţilor, care s-au împărţit în două tabere. "Nu ai cum să mulţumeşti 243.000 de elevi înscrişi în mediul preuniversitar în Bucureşti, adică circa 500.000 de părinţi. Mamele celor 43.000 de copii de grădiniţă ne cereau să începem, pe când liceenii voiau să stea acasă. Una peste alta, sistarea orelor a fost o decizie bună, a fost ger şi zăpadă mare, mai ales în cartierele mărginaşe", crede Marian Banu.

Te-ar putea interesa și: