Evenimentul Zilei > Social > COPII CUMINŢI. Maria, mica atletă care iubeşte poveştile
COPII CUMINŢI. Maria, mica atletă care iubeşte poveştile

COPII CUMINŢI. Maria, mica atletă care iubeşte poveştile

Fetiţa este elevă în clasa a V-a şi iubeşte foarte mult sportul, dar şi cărţile. Lista pregătită pentru Moş Crăciun include un telefon mai performant, o tabletă, dar şi enciclopedii despre animale.

Subţirică şi înaltă, Maria este făcută pentru sport. Dealtfel, profesoara de la şcoală a şi selectat-o pentru atletism, astfel că eleva de clasa a V-a de la Liceul "Ion Neculce" din Bucureşti urmează în fiecare duminică, timp de două ore, un program de pregătire pentru a deveni o mare sportivă. Mai mult ca sigur, spune mama fetiţei, acesta va fi viitorul puştoaicei care s-a dovedit agitată încă de mică.
"Ţopăie de când o ştiu. Prima ei saltea a fost canapeaua. Apoi, pe la 3 ani, a început să se dea cu rolele prin casă, pe gresie, pe parchet… N-avea astâmpăr. A venit rândul skateboard-ului, apoi a început cu bicicleta", povesteşte Nicoleta Burcia, mama fetiţei.
Însă Maria mai are şi alte pasiuni. Îi place să deseneze, să picteze pe sticlă, să citească (mai ales enciclopedii despre animale, istorie, geografie) şi face parte din corul şcolii. "La un moment dat, chiar mi-a cerut să-i cumpăr un pian, dar nu s-a putut", explică mama.
Pentru Moş Crăciun, Maria a întocmit o întreagă listă de dorinţe dintre care speră că i se va îndeplini măcar una. Fetiţa şi-ar dori un telefon mai performant decât cel pe care îl are, o tabletă sau măcar câteva cărţi. Ce îi va aduce Moşul rămâne de văzut, dar copila îl va aştepta şi anul acesta cu bradul împodobit.