1.000.000 infracțiuni în primii șase ani de la Revoluție

1.000.000 infracțiuni în primii șase ani de la Revoluție

Potrivit unui raport al Ministerului de Interne, prezentat la bilanțul instituției din februarie 1996, s-a constatat că, în numai șase ani, în țara noastră, se petrecuseră peste un milion de fapte care au intrat sub incidența Codului Penal.

În cadrul Bilanțului din 1996, șeful Poliției Române de pe acea vreme, generalul Ion Pitulescu, sublinia: „Trebuie să ne gândim la drepturile victimelor și, abia apoi, la cele ale infractorilor!”. La același eveniment, președintele Ion Iliescu le-a cerut polițiștilor să nu se mai certe cu judecătorii.

 

INFO

La Bilanțul Poliției din 1996 au participat și ministrul de Interne, Doru Ioan Tărăcilă, ministrul Justiției, Iosif Gavril Ghiuzbanian, Ioan Talpeș – șeful SIE, Gheorghe Tinca – ministrl Apărării și, discret, din sală, Virgil Măgureanu, directorul SRI.

 

CV

 

Autoarea știrii, Simona Ionescu, era, pe atunci, redactor șef-adjunct al „Bulinei roșii”. Astăzi este redactor șef al Evenimentu lui zilei. Colega noastră a mai scris și în Adevărul, Click și Libertatea. Ea a debutat în presă, în 1990, la Tineretul liber.

 

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News