Cât costă o săptămână de vacanţă în hotelurile de lux din Europa

Cât costă o săptămână de vacanţă în hotelurile de lux din Europa Sursă Dreamstime

Prețurile unei vacanțe de o săptămână în hoteluri de lux din Europa variază în medie între 3.000 și 5.000 de euro.

Potrivit site-ului Hikers Bay, hotelurile de lux din zonele muntoase sunt mai scumpe decât cele de pe litoral. Însă prețurile sunt în continuă schimbare, iar costul unei săptămâni de ședere într-o astfel de unitate nu este fix și depinde în mare măsură de sezon și cerere, scrie Turism Today.

Cele mai scumpe hoteluri de lux din Europa pentru o vacanță de o săptămână

Hotelurile din Elveția sunt cele mai scumpe din Europa, o noapte costând în jur de 580 de euro. O săptămână întreagă poate costa în jur de 6.400 de euro. Urmează

Islanda, ca a doua cea mai scumpă destinație din Europa, cu costuri în jur de 5.300 de euro pentru un sejur de o săptămână. În Austria, hotelurile de cinci stele ajung la un preţ de circa 370 de euro pe noapte sau aproape 4.000 de euro pentru o săptămână.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un hotel de lux în Franța poate ajunge chiar şi la 4.300 de euro pentru o săptămână, iar costul mediu al unei nopți într-o astfel de unitate de cazare este 400 de euro.

Destinații populare, cum ar fi Italia, percep turiștilor în jur de 3.300 de euro pentru o vacanță de lux de o săptămână, în timp ce o noapte de cazare poate costa 300 de euro. La fel, hotelurile de lux spaniole percep în jur de 2.600 de euro pentru o săptămână, iar cele din Portugalia costă până la 1.900 de euro.

Croația percepe mult mai mult pentru o săptămână decât Portugalia, în jur de 3.000 de euro, în timp ce o noapte de cazare costă în jur de 300 de euro.

Cele mai ieftine hoteluri de lux din Europa pentru o săptămână de vacanță

Polonia are cele mai mici prețuri la hotelurile de lux, în jur de 100 de euro pe noapte și 1.400 de euro pentru o săptămână. Două țări din sud-estul Europei, România și Bulgaria, sunt considerate printre cele mai accesibile. Un sejur de o noapte într-un hotel de 5 stele din România costă 130 de euro (1.600 de euro pentru o săptămână), în timp ce hotelurile din Bulgaria taxează 1.700 de euro sau 140 de euro pe noapte. Şi Estonia și Lituania au tarife accesibile. Pentru o săptămână, Estonia percepe 1.900 de euro, iar Letonia aproximativ 2.000 de euro pentru aceeași durată.

Lux de 5 stele la prețuri accesibile în Albania

În destinațiile în curs de afirmare, dar care sunt din ce în ce mai solicitate, cum ar fi Muntenegru și Malta, costul crește la 2.500 de euro. Însă Albania oferă lux de 5 stele la prețuri accesibile, alături de peisaje frumoase și servicii de înalt nivel. Este ideal pentru cei care caută o vacanță de lux, dar nu își permit destinații foarte scumpe. Sejurul de o săptămână în hoteluri de lux din Albania poate costa 1.300 de euro, în timp ce o noapte de cazare poate ajunge şi la 100 de euro. (Traducerea: Carolina Ciulu, RADOR)