Germania, Italia, Franţa sau America sunt câteva destinaţii în care părinţii cu bani îşi pot trimite odraslele. Pe lângă distracţie, învaţă şi limbi străine.
Excursii, activităţi de grup, sporturi şi cursuri de limbi străine, de literatură, de fotografie, de artă contemporană sau de muzică. Sunt câteva dintre lucrurile pe care un copil le poate face într-o tabără internaţională.
Cele mai ieftine astfel de vacanţe sunt la vecinii bulgari. Cele mai scumpe - în Marea Britanie şi în Statele Unite. Ce le diferenţiază însă sunt condiţiile de cazare şi numărul, mai mic sau mai mare, al activităţilor educaţionale. Un singur lucru este cert, spun organizatorii din România: orice copil vine dintr-o tabără mai organizat, mai comunicativ şi, cel mai important, cu câţiva zeci de prieteni în plus.
Pentru unii părinţi, faptul că au un copil mai zvăpăiat poate fi un motiv pentru care să refuze să-l trimită într-o excursie departe de casă. Şi aici organizatorii din România ţin să-i liniştească. Însoţitorii stau cu ochii pe ei, aplanează conflictele dintre cei mici, iar asistenţa medicală este asigurată non-stop pe toată perioada taberei. Mai mult, ei se angajează să-i ajute pe micuţi la toaleta zilnică.
Tabere pentru vara aceasta
Bulgaria - Pentru 400 de euro pe săptămână, îi poţi asigura copilului tău o vacanţă în staţiunea Albena de pe litoralul bulgăresc. Oferta include transportul cu autocarul, cazare la un hotel de trei stele, pensiune completă, un curs intensiv de limba engleză asigurat de profesori de la International University College din Dobrich, materialele de studiu, teste de evaluare, o excursie de o zi la Dobrich, supraveghere permanentă, asigurare medicală şi un însoţitor la zece copii.
Italia - Roma poate fi o destinaţie excelentă pentru o tabără de vară dacă programul activităţilor este centrat pe învăţarea culturii Italiei şi, de ce nu, a limbii italiene. Oferta pentru vara aceasta costă 1.295 de euro pentru două săptămâni, tarif care nu include însă transportul cu avionul, taxa de înscriere de 30 de euro, asigurarea de călătorie, asigurarea storno şi banii de buzunar. Elevii bifează vizitarea obiectivelor istorice, înot, filme, bowling şi un curs intensiv de italiană.
Franţa - 615 euro costă o săptămână în Capitala Franţei, Paris. E drept, pe lângă aceşti bani, trebuie să mai achitaţi transportul cu avionul, un card pentru transportul în comun în valoare de 80 de euro şi asigurarea storno. Pensiunea este însă completă, iar organizatorii primit că micuţul nu va sta locului o clipă.
Va vizita cele mai importante obiective din Paris fără a fi nevoie să plătească taxele de intrare, va învăţa limba franceză, va participa la petreceri, va face mult sport şi va deprinde, alături de ceilalţi copii, arta de a socializa. O tabără pentru adolescenţi este organizată şi în Cetatea Filmului, la Cannes pe Riviera Franceză. 1.290 de euro trebuie să achiţi agenţiei, dar nu intră în preţ transportul şi asigurările.
Marea Britanie - Aproximativ 1.200 de euro costă o tabără pe o insulă a Marii Britanii, Isle of Wight. Ceea ce copilul urmează să facă merită însă toţi banii: căţărări în peşteri artificiale, surf, călărie, dansuri, cinema în aer liber, zeci de piscine, sporturi cu motor, sporturi cu lasere. Distracţia se completează cu un curs intensiv de limba engleză. Tariful nu include transportul şi asigurarea medicală.
America - Două săptămâni la New York te "scutură" de 1.300 de euro. Biletul dus-întors cu avionul (aproximativ 600 de euro), taxa de viză şi asigurarea de călătorie nu intră în aceste costuri. Elevul însă are parte de o mulţime de excursii şi de cursuri ţinute de profesori de la universităţi de prestigiu.
Germania - Pentru studiul intensiv al limbii germane, operatorii din România au introdus în oferta lor şi tabere la Berlin. Fără transport şi asigurări, costă 1.310 euro de persoană pentru două săptămâni. Ce oferă organizatorul? Vizite la muzee, turneuri de tenis şi de badminton, înot, evaluarea testelor de limbă şi multă distracţie. (Sursa: www.tabere.com)