O mie de pâini din malț vor fi distribuite, gratuit, timișorenilor, vineri, în centrul orașului. Acesta este un proiect al unor tineri, care și-au propus să îi familiarizeze pe concetățenii lor cu hrana sănătoasă. Au ajuns aici, fiind producători de bere artizanală și constatând că malțul care rămâne după fabricarea băuturii poate fi refolosit.
”Suntem mândri să vă anunțăm că am găsit o metodă inedită prin care să valorificăm sutele de kilograme de malț ce ne rămân în urma procesului tehnologic. Facem pâine din malț una mult mai gustoasă decât produsele clasice, fără glucide și cu un aport semnificativ de fibre”, au tramsmis tinerii. Vineri, 8 februarie, de la ora 10,00, în fața clădirii Modex din Timișoara, vor oferi, gratuit, 1.000 de pâni din malț.
În plus, ei se oferă să livreze pâinea la orice instituție de ocrotire a copiilor sau a bătrânilor, mai spune Mihai Pegulescu. Acesta a început în urmă cu 2 ani să experimenteze producerea berii artizanale, iar de o lună a început și producția. Ocazie cu care a conststat cât de mult malț rămâne în urma procesului: sute de kilograme. În loc să îl arunce sau să caute crescători de animale care l-ar putea cumpăra, Mihai Pegulescu a decis să trasnfrome malțul în pâine gustoasă. Aceasta conține și făină, dar în proporție mai mică de 50%, ceea ce face din pâinile de malț unele ideale pentru dietele de scădere în greutate sau diabetici.
În Timișoara există mai mulți producători de bere artizanală, însă acesta e primul care a decis să valorifice altfel malțul folosit și să îl transforme în pâine. Rețetele le-a găsit pe internet, inspirat de alte berării din lume care fac acest lucru. Pe viitor, în funcție de ritmul de producție al berii, va continua să distribuie gratuit pâine timișorenilor.