100 de kilograme de heroină, în TIR-ul cu mobilă

100 de kilograme de heroină, în TIR-ul cu mobilă

Nu mai puţin de 108 kilograme de heroină, a cărei valoare pe „piaţa neagră“ se ridică la aproximativ 2.000.000 de dolari, a fost descoperită, ieri, de poliţiştii de frontieră, la Vama Petea (judeţul Satu-Mare).

Cele 216 pachete cu stupefiante erau ascunse într-un TIR al unei firme din Capitală şi urmau să ajungă - potrivit unor surse judiciare - pe piaţa de consum din Franţa.

„Am avut informaţii că o cantitate mare de stupefiante urma să iasă din ţară, prin acest punct de trecere a frontierei, într-un TIR românesc. Am folosit aparatura ultramodernă de depistare a drogurilor, pe care am primit-o acum aproape două săptămâni, şi un câine antidrog. Am fost nevoiţi să desfacem alte trei TIR-uri până am ajuns la acesta. Drogurile erau bine ascunse, într-un locaş special amenajat, între coletele cu mobilă fabricată în România, care urma să fie livrată unei societăţi franceze“, au precizat poliţiştii.

Şoferul TIR-ului, bucureşteanul Marian Toma, în vârstă de 55 de ani, a fost audiat timp de mai multe ore de procurori ai DIICOT, însă a susţinut că nu a avut habar că transportă stupefiante.   „Avem convingerea că avem de-a face cu o reţea de traficanţi ai cărei furnizori sunt tot cetăţeni turci“, au precizat anchetatorii. De altfel, la câteva ore de la captura făcută în vama românească, grănicerii ucraineni au confiscat 142 de kilograme de heroină, ascunsă într-un camion condus de un turc şi destinată pieţei din România.

Ne puteți urmări și pe Google News