10 sfaturi pentru a nu exagera cu cadourile pe care le dăm copiilor de Crăciun

10 sfaturi pentru a nu exagera cu cadourile pe care le dăm copiilor de Crăciun

Părinţii care le îndeplinesc de Crăciun copiilor toate dorinţele, oricât de ciudate ar fi ele, creează aşa-numita generaţie "vreau acum!", susţin cercetătorii.

Copiii de astăzi au pretenţii tot mai mari şi acestea le şi sunt îndeplinite. Familiile fac orice, chiar şi împrumuturi, pentru a le satisface orice dorinţă celor mici.

"Părinţii sunt disperaţi să transforme Crăciunul într-un tărâm magic de poveste pentru copiii lor. Nu este nimic greşit în asta. Problema apare când aceşti copii primesc tot ceea ce îşi doresc, indiferent dacă li se cuvine sau dacă este potrivit pentru vârsta lor", a declarat psihologul Chriss Calland, pentru DailyMail.

Părinţii ajung să se împrumute pentru a le lua cadouri scumpe celor mici Chriss Calland împreună cu colegul său Nicky Hutchinson demarează campania "Moş Crăciun mai spune şi nu". "Mulţi dintre noi ajung să se împrumute pentru a le satisface copiilor toate dorinţele. Unele cadouri, deşi foarte costisitoare, ajung să fie date uitării foarte repede, iar copilul ajunge să îşi dorească o altă jucărie şi mai scumpă", au mai declarat cei doi specialişti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei doi au alcătuit o listă de sfaturi pentru a-i ajuta pe părinţi să gestioneze alegerea cadourilor pentru copii în acest an. Ei spun că adulţii pot îmbunătăţi relaţiile cu copiii lor dacă vor rezista puterii de convingere a micuţilor.

"De prea multe ori spune da, pentru că vrem doar să ne facem viaţa mai uşoară. În realitate ne-o facem şi mai grea pentru că ne construim o mulţime de alte probleme pentru viitor. Ajutăm la producerea unei generaţii care nu vede problemele şi nevoile altora. Cei mici trebuie obişnuiţi cu faptul că pentru a obţine ceva este necesară şi multă muncă uneori. Le oferim sentimentul că sunt îndreptăţiţi să primească orice atunci când îşi doresc ei", a mai declarat Chriss Calland.

Zece metode prin care să nu exagerăm cu cadourile de Crăciun

  • Stabiliţi un buget pentru cumpărarea cadourilor şi nu îl depăşiţi sub nicio formă
  • Cumpără-i copilului ceea ce îşi doreşte doar dacă este şi potrivit vârstei lui
  • Dacă îşi doreşte prea multe lucruri, ajungeţi la o înţelegere astfel încât să îi cumpăraţi doar o parte dintre ele
  • Vorbiţi cu copiii despre ce înseamnă publicitatea şi cum să nu ne lăsăm influenţaţi de ea
  • Cu cei mici calea de rezolvare este distragerea atenţiei de la ceea ce îşi doresc şi nu pot să primească, în timp ce cu adolescenţii calea corectă este negocierea
  • Oferă-i în compensaţie activităţi pe care să le aveţi împreună
  • Vorbiţi cu cei care mai au grijă de copiii voştri să aibă aceeaşi atitudiune
  • Nu vă contraziceţi în privinţa unui cadou în faţa copiilor
  • Vorbiţi şi cu alţi părinţi pentru a afla cum procedează ei
  • Pune-l să facă şi el cadouri la rândul lui altor copii