Evenimentul Zilei > Actualitate > 10 lucruri pe care nu le ştiaţi despre Kim Jong-il. De ce se temea dictatorul comunist
10 lucruri pe care nu le ştiaţi despre Kim Jong-il. De ce se temea dictatorul comunist

10 lucruri pe care nu le ştiaţi despre Kim Jong-il. De ce se temea dictatorul comunist

Fostul lider nord coreean era cunoscut cu apelative de genul "Liderul suprem", la "Tatăl nostrul" sau "Generalissimo". Kim Jong- il rămâne însă o figură enigmatică şi extrem de controversată.

Cel mai importante 10 lucruri pe care nu le ştiaţi despre fostul lider comunist, conform ziarului „The Telegraph”.

1. Potrivit biografiei sale oficiale, naşterea sa, în 1941, în Munţii Baekdu, ar fi fost profeţită de o rândunică şi a stat sub semnul unui dublu curcubeu şi al unei noi stele care ar fi apărut pe cer

2. Cinefil împătimit şi în mod special fan al actriţei Elizabeth Taylor, Kim Jong- il avea o colecţie de peste 20.000 de casete video cu filme, din toate timpurile, începând cu „Rambo” şi până la „Godzilla”.

3. Liderul comunist nu pleca în vizitele oficiale, în alte state, decât cu un tren privat. Asta pentru că, se pare, ar fi avut frică de avion, la fel ca tatăl său.

4. Trenul pe care îl folosea în călătorii era extrem de luxos, iar  fostul dictator avea la dispoziţie tot ce îşi dorea, deşi nord-coreenii erau lăsaţi să moară de foame. Unul dintre emisarii ruşi care a călătorit alături de acesta, recent, în timpul unei vizite a lui Kim Jong-il în Rusia, a povestit că zilnic i se aduceau la masă homari proaspeţi.
5. Kim a ordonat răpirea regizorului sud-coreean Shin Sang-ok, şi a soţiei acestuia, actriţa Choi Eun-hee, în 1978, pentru a consolida industria cinematografică nord-coreeană. Cei doi au făcut numeroase filme la Phenian, înainte de a fugi din ţară, în Occident, în 1986.
regizor

6.Se pare că tot Kim Jong-il a produs un serial documentar, în 100 de episoade, despre istoria Coreii de Nord şi, de asemenea, a scris o carte despre Arta Cinematografiei.

7. Dictatorul comunist nu era pasionat doar de cinematografie. Se pare că acesta şi-a exersat talentul muzical, compunând şase opere, şi punând în scena mai multe musical-uri.

8.  În Coreea de Nord era văzut ca un semizeu, în vreme ceCoreea de Sud îl considera doar un playboy vanitos, ale cărui slăbiciuni erau taparea părului, tunicile care l-au făcut celebru şi pantofii cu toc, creaţi special pentru a-l face să pară mai înalt.

9. În Coreea comunistă se răspândise zvonul că dictatorul poate controla vremea prin stările sale zilnice sau prin magie.

10. Conform altor zvonuri, se pare că fostul lider comunist ar fi refuzat să consume orice aliment care nu era produs în Coreea de Nord, singurele excepţii fiind vinul franţuzesc, fapt confirmat de colecţia de peste 10.000 de sticle, aflată în pivniţa sa.

Citiţi mai multe informaţii în categoria dedicată lui Kim Jong-il.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News