Evenimentul Zilei > Social > 1 Iunie, de joacă pentru copii
1 Iunie, de joacă pentru copii

1 Iunie, de joacă pentru copii

De 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, cei mici vor avea unde să-și ducă părinții: picnic, târg de jucării, în lumea satului, la dans și muzică

București. Festivalul „Opera Copiilor”. Până pe 1 iunie, vor fi spectacole pentru cei mici în Parcul Herăstrău – la Foișor, la Peluză și pe Aleea Michael Jackson, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Pe 30 mai este „Ziua Muzicii”. Pe 31 mai este „Ziua Tradițiilor”, destinată activităților în familie; la Muzeul Satului are loc o vânătoare de comori, recompensată cu premii surpriză, iar Parcul Herăstrău găzduiește momente artistice: „Cutia Muzicală”și multe altele.

La Muzeul Național al Satului, pe 1 iunie este organizat Târgul pentru copii. Vă așteaptă păpuși, jucării de lemn, cărți de povești, turtă dulce, miere și bragă, activități în Grădina de legume, vernisajul expozițieiconcurs desen și pictură „Copilăria în sat”.

Sibiu. În Muzeul ASTRA va fi Târgul Național de Jucării. Din 30 mai până pe 1 iunie, vizitatorii vor fi întâmpinați de meșteri renumiți. De la ei, oricine poate să învețe cum să modeleze lutul sau să facă păpuși și moriști de vânt (simbolul târgului). În zona Etno Tehno Parc din muzeu, vor fi puse în scenă spectacole de teatru, muzică și dansuri, dar vor fi și standuri la care se vor găsi jucării din lemn și din ceramică, îmbrăcăminte, cărți și turtă dulce.

Itsy Bitsy pictează animale uriașe

Itsy Bitsy FM îi invită pe copii și pe părinți la cel mai colorat eveniment din București, luni – 1 Iunie, începând cu ora 17.00, în Parcul Orășelul Copiilor. De ziua lor, copiii vor da startul distracției anului alături de eroii lor preferați, Itsy și Bitsy. Sunt așteptați în parc peste 15.000 de prieteni ai radioului, cu multă distracție, muzică, dansuri, jocuri, personaje preferate și multe premii. Copiii vor putea colora trei animale uriașe realizate special pentru această sărbătoare: o girafă, un elefant și o cămilă. La eveniment sunt așteptate și vedete din lumea artistică și media, împreună cu copiii lor.