Occidentul îl IGNORĂ pe Vladimir Putin. Nicio felicitare pentru VICTORIE

Occidentul îl IGNORĂ pe Vladimir Putin. Nicio felicitare pentru VICTORIE

Au fost nişte alegeri care doar au confirmat aprobarea Rusiei dată preşedintelui său, Vladimir Putin, reales cu 75% din voturi şi care şi-a asigurat al patrulea mandat prezidenţial. O popularitate în ţara sa care nu corespunde cu opinia pe care o bună parte a lumii politice o are despre liderul Kremlinului.

Liderii occidentali, practic, nu s-au grăbit să-l felicite pe Putin. Printre primii care l-au felicitat pe Ţar, a fost ''aliatul'' chinez, Xi Jinping, care a numit colaborarea cu Moscova ''la cel mai înalt nivel din istorie''. Au urmat telegramele liderilor  republicilor  ex sovietice, Kazahstan, Azerbaidjan, Tadjikistan şi Bielorusia. Dar şi Venezuela, Cuba şi Bolivia. Niciun mesaj însă din partea acelui Occident ale cărui relaţii cu Rusia au devnit şi mai complicate ca urmare a otrăvirii ex spionului Serghei Skripal.

Cazul Skripal a dezlănţuit criza diplomatică dintre Moscova şi Londra

Pe 4  martie trecut, ex spionul rus a fost găsit răsturnat pe o bancă într-o zonă comercială din Salisbury, împreună cu fiica sa Iulia. Cei doi, aflaţi într-o stare foarte gravă, au fost otrăviţi cu agentul nervin Novichok, considerat printre cele mai letale din lume.

Ne puteți urmări și pe Google News

Kremlinul respinge ultimatumul Londrei care i-a cerut asumarea responsabilităţii, Londra expulzează 23 de diplomaţi ruşi, Moscova expulzeză diplomaţi englezi. În plus Londra a declarat că niciun membru al familiei regale nu va fi prezent la Mondialele de fotbal din Rusia. Ba, mai mult, Franţa, Germani şi SUA a spus de-a dreptul că totul s-a întâmplat la ordinul expres al lui Putin. Dacă liderii occidentali rămân deci în tăcere, purtătorul  de cuvânt al Angelei Merkel a asigurat că ''aceasta îi va trimite o telegramă lui Putin, iar cu acea ocazie va vorbi şi despre provocările relaţiei germano-ruse''

De ce şi-ar fi pus Putin cenuşă în cap

Acuzaţiile Occidentului, potrivit Occhi della guera, nu par să fie prea solide. Ce sens ar fi avut, cu două săptămâni înaintea alegerilor din Rusia, să provoace o crimă într-o ţară străină? Recenta criză internaţională a reuşit de fapt să adune oamenii în jurul preşedintelui rus. Purtătorul de cuvânt al lui Putin, cu o doză de sarcasm, a mulţumit premierului britanic Theresa May şi aliaţilor săi că au încurajat cu ameninţările din ultima perioadă, să impulsioneze ruşii să iasă la vot şi să-şi susţină Ţarul.