Victor Ponta L-A CRITICAT DUR pe Klaus Iohannis. Şi Traian Băsescu A FOST IRONIZAT de fostul premier. Nici GUVERNUL CIOLOŞ n-a fost menajat

Victor Ponta L-A CRITICAT DUR pe Klaus Iohannis. Şi Traian Băsescu A FOST IRONIZAT de fostul premier. Nici GUVERNUL CIOLOŞ n-a fost menajat

Invitat la B1 TV, fostul premier Victor Ponta a criticat lipsa comunicării de la nivelul Preşedinţiei României şi a explicat că lipsa de reacţie a lui Klaus Iohannis atrage o izolare a României pe plan internaţional. Ponta nu a uitat de vechiul său duşman politic, Traian Băsescu, care a fost ţinta câtorva ironii.

„Avem o criză regională şi o criză totală de leadership în România. Sigur sunt îngrijorat… Criza regională nu am făcut-o noi… Doamna Merkel nu s-a întâlnit cu Iohannis şi Cioloş pentru că nu avea ce să vorbească cu ei.

Cei mai mulţi sunt toată ziua la DNA sau la tribunal şi domnul Iohannis este în vacanţă. De asta m-am implicat.. Am ce face, nu plec pe mare ca Băsescu. Victor Viorel îmi place… M-a făcut celebru domnul Băsescu cu acest prenume.

Aş fi făcut aşa: aş fi spus că am cerut serviciilor de informaţii să îmi prezinte la CSAT că nu avem arme nucleare şi că acea dezinfomare a fost făcută pe filiera Rusia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noi când am cumpărat cele avioane F-16 s-au mutat în Crimeea vreo 300 de avioane de vânătoare.

În al doilea rând, Iohannis trebuia să spună că s-a consultat cu premierul Bulgariei şi să spună care era poziţia faţă de refugiaţi.

În al treilea rând, trebuia să spună care este poziţia noastră faţă de Turcia.

Moldova… A spus domnul preşedinte Timofti că este român, iar domnul Iohannis nu a zis nimic. Cum să fiu de acord cu el, dacă în toate problemele importante, el tace.

Nu cred că ar trebui să ajungem la o înţelegere cu Rusia. Trebuie să avem relaţii foarte strânse cu ceilalţi. Trebuie să ne înţelegem foarte bine cu vecinii. Mai trebuie o discuţie strategică cu partenerii cei mai importanţi. Eu cred că Rusia va rămâne un adversar strategic al României. Nu-mi plac isteriile, dar aici nu pot să-l acuz pe Iohannis, este de vină propaganda.

Subiectul vacanţelor în care a plecat Iohannis

Dacă domnul Iohannis stătea pe plajă în Spania şi dădea un comunicat clar şi spunea că nu avem nicio armă nucleară, era ok. Pe mine mă sperie totala lipsă de reacţie. Tot ce se întâmplă, el nu spune nimic şi pe urmă spune să fim de acord cu el. Nu ştiu cine a făcut-o în cazul lui Iohannis (n.r. - poza în care Iohannis apărea pe aeroportul din Palma de Mallorca). Îmi face lumea poze, fac poze… Pe mine, în SUA, m-au urmărit unii care pe urmă mi-au spus că avem bombe nucleare.

Eu nu am avut protecţie de nivelul preşedintelui. Cu el merg cinci, şase oameni. Dacă el spunea că merge în Spania şi nu în Germania, nu era nicio problemă.

Mă deranjează că în loc să se ducă la Sibiu cu avionul sau cu elicopterul, se duce cu maşina şi blochează drumul.

Trebuie să fii orb să nu vezi ce se întâmplă în jur. Te afectează ceea ce se întâmplă în jur. Noi cu Ucraina suntem de parcă ei ar fi în Africa de Sud, iar noi cu Ucraina avem cea mai mare graniţă.

Dacă eram preşedinte, aş fi spus ce a spus vicepreşedintele Biden despre Turcia: că Turcia nu are nici un prieten mai bun ca România în zonă. Sigur că, sigur că, sunt multe lucruri de criticat, dar eu mp gândesc doar la interesul României.

Relaţiile cu Erdogan

În noaptea loviturii de stat am avut emoţii. Am stat şi m-am uitat 8 ore. Eram convins că nu va reuşi lovitura de stat. Preşedintele Erdogan nu era chiar un prieten al Facebook-ului, iar cel mai mare sprijin, când a chemat oamenii în stradă, s-a făcut tot pe Facebook.

PSD nu cheamă oamenii pentru că suntem mai timizi… În 2012, era USL, noi chemam la o întâlnire 5.000 de oameni şi veneau 20.000.

Nu ştiu câtă lume vine dacă îi cheamă doamna Go

Gorghiu. Întâmplător, arma reţelelor sociale… Acum am învăţat s-o folosesc. Oamenii ştiu ce gândesc prin Facebook, înseamnă că învăţ din greşelile mele. Ideal este să înveţi din greşelile altora, dar eu sunt undeva la mijloc. Am şi altă libertate acum.

Despre ce a făcut bine Guvernul Cioloş

Guvernul Ciolos a făcut şi ceva bun: nu s-a atins de măsurile economice şi sociale pe care le-am luat. În Codul Fiscal sunt alte măsuri care intră în vigoare la 1 ianuarie 2017. Mie îmi este teamă că pe 14 decembrie guvernul Cioloş va da ordonaţă de urgenţă şi va proroga acele măsuri. Orice guvern va fi la anul, va avea probleme mari de majoritate, pentru că va începe războiul din prima zi. Anul acesta, din pix poate se închide deficitul sub 3%,poate… Cea mai mare catastrofă este încasarea 0 de la fonduri europene, dar în 2017 nu se mai poate asta. De unde să scazi cheltuielile? Investiţii nu mai poţi tăia… Ultima variantă este să vorbeşti cu FMI şi CE şi să trecem de 3% şi ne certăm cu ei. Nimeni nu va vorbi în campanie de chestia asta. Nu vom avea un guvern care să se apuce să lucreze la buget un rând. 11 decembrie este o dată proastă pentru ce vrem să facem în 2017, este o dată bună pentru domnul Cioloş, pentru USR, care este un patid nou şi pentru PRU, ca să vă fac deliciul acestor zile. Pentru România este un lucru prost, pentru PSD la fel şi pentru PNL la fel”, a declarat Ponta la B 1.