Editura Evenimentul si Capital

Bogdan Olteanu a primit sentința de la judecători. AREST LA DOMICILIU pentru viceguvernatorul BNR. DNA: Banii s-au dat la sediul PNL. Vântu a prestat şi SERVICII ELECTORALE.

Nume grele implicate într-un nou dosar. Bogdan Olteanu a fost reținut pentru trafic de influență
Autor: | | 61 Comentarii | 15918 Vizualizari


Vezi galeria foto:

EVENIMENTUL ZILEI A AFLAT, în exclusivitate, CINE ESTE ADEVĂRATUL DENUNȚĂTOR ÎN DOSARUL ÎN CARE SUNT IMPLICATE NUME SONORE ALE SOCIETĂȚII ROMÂNEȘTI. Sorin Ovidiu Vîntu a fost scos, ieri, din puşcărie şi adus la DNA pentru a i se comunica faptul că are calitatea de suspect într-un nou dosar penal, al cincilea, dacă nu-l punem la socoteală pe cel de delapidare de dinainte de Revoluţie. Vîntu e suspectat că a cumpărat influenţa lui Călin Popescu Tăriceanu prin Bogdan Olteanu pentru a-l „unge” pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării. Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu a fost reținut de procurorii DNA şi a fost apoi adus în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi civile pentru arestarea preventivă.


PROBELE cu care DNA cere ARESTAREA lui Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR. Ce au descoperit PROCURORII despre SOV, Tăriceanu, Mihaiu şi OlteanuÎn urma audierilor lui Bogdan Olteanu, acesta a primit sentința din partea judecătorilor. După ce au ascultat ce a avut de zis, magistrații Curții Supreme au ajuns la concluzia că Bogdan Olteanu să fie ARESTAT LA DOMICILIU pentru o perioadă de 30 de zile. În Dosarul Deltei Dunării, Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influență.

"Nu am cum să comentez această decizie. Se va comunica această încheiere Parchetului, care are posibilitatea de a formula contestație în 48 de ore. Și noi am contestat-o deja", a explicat avocatul lui Bogdan Olteanu.

De altfel, avocatul consideră că măsura maximă care i s-ar fi impus lui Bogdan Olteanu este controlul judiciar, având în vedere probele care sunt la dosar.Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reținut joi noaptea de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru trafic de influență în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu. 

Procurorii DNA l-au dus pe Bogdan Olteanu cu propunere de arestare preventivă, vineri, la ora 15:00, în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi de la Instanţa supremă.

EVZ a aflat din surse confidențiale că nu Vîntu e cel care a făcut denunțul despre afacere, așa că nu va beneficia de nicio înțelegere cu procurorii. 
 
Cel care a livrat informațiile este un fost angajat al lui Vîntu, I. Eftimie, care ar fi dus banii de șpagă.

Potrivit altor surse, citate de Agerpres, Bogdan Olteanu ar fi recunoscut în timpul audierilor că s-a dus să discute cu Sorin Ovidiu Vîntu pe tema numirii guvernatorului Deltei Dunării în 2008 (n.r. — Liviu Mihaiu), dar nu a recunoscut că a primit bani.

Aceleași surse au precizat că banii au fost duși la Bogdan Olteanu cash printr-un intermediar al lui Vîntu. 

Suma despre care se vorbește în acest caz s-ar ridica la aproximativ 2 milioane de euro, dar se face referire și la sprijin electoral, servicii de marketing și consultanță pentru traficarea influenței în vederea numirii guvernatorului Deltei Dunării, zonă în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu avea interese economice, au mai spus sursele citate de Agerpres.

Iniţial, informaţia a apărut pe surse, însă veridicitatea ei a fost confirmată pentru EVZ de către Angelica Enache, avocata lui Vîntu.

„Procurorii care instrumentează acest dosar ne-au interzis să dăm publicităţii detalii. Domnul Vîntu nu a formulat niciun denunţ, a fost citat încă de ieri (n.r. - miercuri) la penitenciar pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile de cumpărare de influenţă. A apărut deja în presă şi e adevărat”, a declarat avocata omului de afaceri.

Comunicatul oficial al DNA.

În cursul dimineţii de vineri, DNA aprezentat informaţii despre acest caz într-un comunicat de presă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 iulie 2016, a inculpatului. OLTEANU BOGDAN, la data faptei preşedinte al Camerei Deputaţilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora: În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării. Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării. În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane. Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 29 iulie 2016, inculpatul Olteanu Bogdan urmează să fie prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.  

„Înscăunat” de Tăriceanu 

Inițial, surse apropiate anchetei susţin că Vîntu ar fi plătit 1 milion de euro lui Tăriceanu, pe vremea când acesta era premier, prin intermedul lui Bogdan Olteanu, pentru a-l numi pe jurnalistul Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Miza o constituia avizul de mediu pe care PSV Company (n.r. - controlată de Vîntu) trebuia să îl ia în vederea amplasării a două benzinării plutitoare pe Dunăre (n.r. - nişă de monopol), lucru care s-a şi întâmplat la o săptămână de la „înscăunarea” lui Mihaiu ca guvernator.

Contactat de EVZ, Liviu Mihaiu a declarat că nu avea cunoştinţă că în umbra PSV stătea Sorin Ovidiu Vîntu, cel care a finanţat atâţia ani publicaţia Academia Caţavencu, unde acesta a scris.

„PSV a venit cu toate avizele luate de la Compartimentul Tehnic-Administrativ. Nu ştiam a cui e. Când ai toate avizele de la Tehnic-Administrativ, a nu semna e abuz în serviciu. Eu din ziar am aflat că PSV are legătură cu Vîntu. Eu nu fac ca Securitatea, să întreb a cui e firma înainte să semnez. Dar dacă aş fi ştiut, nu îi dădeam aşa uşor, mă lămuream de 10 ori, fiind o problemă de petrol. Serviciul Tehnic a confirmat că au toţi parametrii îndepliniţi”, susţine Liviu Mihaiu.

„Domnia” lui Mihaiu în Delta Dunării a ţinut din septembrie 2008 până în februarie 2009. Din prima zi a fost „luat la ochi” de colegii de breaslă ca fiind „omul lui Vîntu” şi pe bună dreptate: chiar mogulul confirma - într- o convorbire interceptată pe care pe care o publicăm alăturat - că el l-a pus pe Liviu Mihaiu în funcţie.

Lepădarea de Vîntu 

Într-un interviu pentru Cotidianul din 2008, jurnalistul a negat o prietenie cu mogulul, deşi fusese fotografiat alături de SOV în Deltă.

„Reporter (Rep.): Bine, dar în cazul tau, toată lumea ştie că Sorin Ovidiu Vîntu are nişte proprietăţi acolo, are nişte interese, iar atâta timp cât tu, ca prieten de-ai lui, eşti numit guvernator al Deltei, inevitabil se face o legatură.

Liviu Mihaiu (L.M.): Faptul că Sorin Ovidiu Vîntu are nişte proprietăţi, nişte hoteluri care nu funcţioneaza, în Delta Dunării, asta nu înseamnă ca sunt prieten cu Sorin Ovidiu Vîntu sau că patronul trustului Realitatea-Caţavencu este şi patronul persoanei mele fizice sau juridice. (...)

Un alt interviu din Jurnalul Național, tot 2008:

LM: Tăriceanu n-a avut nimic împotrivă. (...) Ceea ce mă miră este că nimeni nu s-a întrebat dacă e bine sau rău faptul că eu, un militant ecologist, am venit într-un asemenea post. Toată lumea mă întreabă omul cui sunt. (...)Nu sunt omul nimănui.

Rep.: Dar al lui Sorin Ovidiu Vîntu?

L.M.: N-are nici o legătură Vîntu! Vîntu n-are acţiuni la mine sau la conştiinţa mea. Am suficientă autonomie profesională şi financiară ca să pot să fiu omul meu şi al Deltei.

Rep.: Sunt poze cu tine şi cu Vîntu în Deltă. Tu îmbarcându- te de pe pontonul lui.

L.M.: Şi ce? Pe tine nu te-a invitat Voiculescu nicăieri?

Rep.: Voiculescu n-are ponton în Deltă şi, dacă m-ar fi invitat, nu m-aş fi dus!

L.M.: Ei, uite că eu m-am dus. Vîntu e doar un iubitor al Deltei, n-are afaceri în Deltă din câte ştiu, doar două hoteluri.”

6 ani pentru delapidarea PSV

Pe 22 iulie, anul curent, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la șase ani și două luni închisoare cu executare în dosarul falimentării companiei Petromservice (n.r. - actuala PSV), iar sindicalistul Liviu Luca a primit șase ani închisoare tot cu executare. Decizia este definitivă, iar omul de afaceri a fost încarcerat în aceeaşi zi la Rahova.

1 an pentru şantajarea lui Ghiţă

În iunie 2012, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au trimis pe Sorin Ovidiu Vîntu la închisoare pentru un an, în dosarul de şantaj împotriva patronului RTV Sebastian Ghiţă. „Prietenu’ tău Măgureanu îţi poate confirma că mi-a dat ok-ul să împuşc rakeţii de pe teritoriul României. (...) Ca tine, la modul cel serios, am îngropat pe dealurile de pe acolo din Moldova”, îi spunea SOV lui Ghiţă.

2 ani pentru favorizarea lui Popa

În ianuarie 2014, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv, de Instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa, condamnat în 2006 în legătură cu prăbuşirea FNI. Instanţa supremă a menţinut astfel decizia dată în 2 octombrie 2012 de Tribunalul Bucureşti şi confirmată de Curtea de Apel Bucureşti în iunie 2013.

6 ani pentru dezastrul FNI

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat, în februarie 2015, de Tribunalul Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare, în dosarul devalizării Fondului Naţional de Investiţii (FNI), decizia nefiind definitivă. În plus, judecătorii au hotărât să confişte de la Vîntu suma de 7.289.406 de dolari, bani pe care i-a obţinut în urma infracţiunii de spălare de bani.

Liviu Mihaiu „a picat pe tehnică”

Atât Călin Popescu Tăriceanu, cât şi Liviu Mihaiu au reacţionat pe Facebook în urma apariţiei în spaţiul public a informaţiei că ar fi vizaţi de noul dosar al lui SOV.

Primul a scris că nu comentează zvonuri, apoi a făcut o declaraţie politică în care asigura că formaţiunea sa, ALDE, va ajunge în Parlament.

Al doilea a scris, în esenţă, că nu ştia de „tranzacţie” şi îndeamnă Justiţia să „îşi facă (toată) datoria”. Faptul că Liviu Mihaiu a fost omul lui Sorin Ovidiu Vîntu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, numit de Călin Popescu Tăriceanu, reiese dintr-o discuţie interceptată în data de 6 martie 2010.

„S.O. VÎNTU: Băi, tati, noi, adică eu aveam o relaţie de non combat cu Băsescu. Războiul real a început cu Băsescu din momentul în care a apărut pe Realitatea Tv două fete cinci palate şi am început să ne luăm de Ioana Băsescu, să o f... pe aia în gură până la loc comanda, chestie care l-a deranjat pe părintele Ioanei Băsescu în mod vizibil, spunând: Păi, f... morţii mă-ti, una vorbim, başca ne înţelegem, mi-o tragi pe la spate, băi, Manea slutul şi urâtul? Eu ce p... mea ţi-am făcut să te iei de copilul meu în halul ăsta?, reacţie pe care ai fi avut-o şi tu, aş fi avut-o şi eu, când e vorba de copilul meu.

S. TOADER: Corect.

S. O. VÎNTU: Mai ales când ştiu cum mi l-a dat pe Mihai afară din Deltă, da?

S. TOADER: Da.

S. O. VÎNTU: Bă, aveam o relaţie bună cu el şi mă trezesc că-mi trage o m...e şi-mi şi transmite ţi-am tras-o prin gură. Păi băi, p..., una ne-am înţeles, alta faci? Nu e normal ca organizaţia, în momentul în care avem interese clare, de business, nu de altă natură, că totul se reduce la business, tati, să poată funcţiona corect? Avem o înţelegere cu Băsescu, trebuie să fim capabili să o respectăm, fără să manipulăm nimic, ci pur şi simplu printro dispoziţie în staţie, începând de astăzi suntem tovarăşi cu Băsescu. Punct şi de la capăt, aşa se joacă jocul ăsta, că altfel te surprinzi... Azi eşti în poziţia în care toată lumea te urăşte, pentru că n-ai fost clar şi precis într-o parte sau alta. Ai mers ca pişatul boului. Am decis că luptăm împotriva lui Băsescu, toată organizaţia trebuia să lupte împotriva lui Băsescu cu toate armele.”

 
 Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
16:08 Iohannis s-a întâlnit cu mai mulți ambasadori la Palatul Cotroceni 16:45 Președintele Iohannis face o declarație de presă după consultările cu partidele 16:12 CONSULTĂRI la Cotroceni. UDMR: Nu o cunoaștem pe Viorica Dăncilă/Așteptăm decizia Președintelui pentru a purta discuții cu propunerea PSD 14:54 CONSULTĂRI la Cotroceni. Băsescu a avut în „plic” două propuneri de premier 11:40 CONSULTĂRI la Cotroceni. Liderul PSD, Liviu Dragnea: „Viaţa bate filmul!” 10:52 SURPRIZĂ în POLITICĂ. Cine a CÂȘTIGAT din RĂZBOIUL Dragnea-Tudose. Indiciu: NU e NICIUNUL dintre cei doi 09:41 EXCLUSIV EVZ. LISTA NEAGRĂ a miniștrilor PSD. Opt miniștri își vor pierde portofoliile în cabinetul Dăncilă 08:40 Marcel Ciolacu a DEMISIONAT din funcția deținută în GUVERN 08:20 Badea lansează bomba: URMĂTORUL PREMIER va fi DISCIPOLUL LUI COLDEA. „PSD îşi bate joc de votanţi” 22:22 Demisia lui Tudose. SE ŞTIA DEMULT despre LOVITURA DE GRAŢIE din PSD. Poate fi numită CONFIRMAREA ANULUI 19:55 Dragnea a dezvăluit cum va alege PSD viitorul premier: „Am mână proastă! Eu nu voi mai propune niciun nume” 19:54 Horoscop. Așa cum v-am anunțat în ”Horoscopul 2018”, Mihai Tudose și-a dat demisia pe 15 ianuarie 19:23 Cine se află în spatele premierilor demiși din PSD? ASTA, DA, DEZVĂLUIRE. Seism pe scena politică. NEWS ALERT! 17:29 UN GENERAL CELEBRU I-A ÎNVENINAT pe Dragnea şi Tudose. „Ultimul supraviețuitor al epocii Băsescu” 16:50 Mihai Tudose a promovat un Penal în Guvern! De ce nu mîrîie Presa anticorupție?! România lui Cristoiu 15:15 Prima femeie PREMIER din istoria României! VIORICA DĂNCILĂ este propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru 15:01 Olguța Vasilescu: DĂNCILĂ va continua cu legile JUSTIȚIEI/. PSD îi acordă tot sprijinul 13:13 PSD o propune premier pe Viorica Dăncilă - UPDATE NEWS ALERT ÎN POLITICĂ! 11:17 Noul premier PSD: Firea, Stănescu, Vasilescu și Manda au refuzat. Cine este în cărți în Kiseleff 10:58 Liviu Dragnea, „SPULBERAT” la Bruxelles: „A aprins fitilul unei REVOLTE cum nu a mai fost vreodată!”

Articole salvate