Editura Evenimentul si Capital

VASLUI. Un elev care şi-a bătut profesoara cu ţeava de la calorifer a primit nota 1 la purtare

SURSA: vremeanoua.ro
Autor: | | 3 Comentarii | 559 Vizualizari

Dar, dacă în decursul a opt săptămâni, băiatul arată că regretă faptele şi îşi schimbă radical comportamentul – adică dacă se cuminţeşte – profesorii pot reveni asupra hotărârii, adică îi pot mări înapoi nota.

Consiliul Profesoral de la şcoala din Todireşti, judeţul Vaslui, a hotărât ca elevului care şi-a agresat profesoara de Limba si literatura română, lovind-o cu o ţeavă de pexal peste picioare, după ce l-a notat cu 4.50 la teză, să i se scadă media la purtare la …1, informează site-ul vasluian vremeanoua.ro. De asemenea, acesta a fost mutat disciplinar într-o clasă paralelă din cadrul aceleiaşi şcoli. Petronela Lipsă, directorul unitătii de învătământ, a declarat că, încă de pe data de 16 ianuarie, s-a stabilit la nivel de şcoală faptul că, la finalul semestrului, nota copilului care şi-a agresat profesoara va fi scăzută. “S-a decis mutarea disciplinară a elevului într-o clasă paralelă, dar si scăderea mediei la purtare la 1. Potrivit Statutului elevului, după opt săptămâni, Consiliul profesoral se poate reîntâlni si dacă elevul nu are abateri în această perioadă, media poate fi schimbată”, a declarat directorul şcolii, pentru ziariştii de la vremeanoua.ro. Într-adevăr, potrivit cap. IV, art. 16, din Statutul elevului, nota scăzută la purtare poate fi modificată, însă este destul de greu de crezut că atitudinea copilului se va schimba într-un timp atât de scurt, asta şi pentru că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, Anca Antip, profesoara agresată, a declarat că băiatul-problemă nu dă semne că şi-ar îndrepta comportamentul, fiind în continuare violent fizic si verbal, spre spaima celor din jur. “Are aceeasi atitudine violentă fizic si verbal fată de colegi si sfidează cadrele didactice. Nici elevul, nici părintii nu regretă nimic din cele întâmplate si nu si-au cerut nici măcar scuze”, a declarat prof. Anca Antip, în luna ianuarie, pentru cotidianul Vremea Nouă.

Păţania profesoarei Anca Antip

Toată povestea a pornit de la nota pe care Anca Antip i-a acordat-o la teză, 4.50, în catalog fiindu-i trecută nota 5. Nemultumit, băiatul a rupt teza în fata cadrului didactic si a făcut un scandal monstru. Apoi, după ore, a asteptat-o afară, a urmărit-o şi a lovit-o de mai multe ori cu o ţeavă de pexal. Profesoara s-a dovedit a fi prea indulgentă, din moment ce comisia desemnată să recorecteze teza elevului i-a scăzut nota la 3.70, iar în final s-a trezit în catalog cu 4, un punct mai puţin decât nota acordată iniţial.
Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
21:32 Dragnea a RĂBUFNIT după raportul publicat de EVZ. "DESECRETIZARE! E important ceea ce e în arhivele SIPA" 19:02 Simona Ionescu despre Raportul Secret cu privire la Arhiva SIPA: „Ne-am pus problema ca nu cumva să fim atraşi într-o CAPCANĂ” 18:23 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Fostul șef al SIPA, desemnat șef la SIE 13:45 REACȚIA lui Grindeanu despre desecretizarea arhivei SIPA: „S-a făcut un pas important” 13:44 PRIMA REACȚIE a lui Toader după desecretizarea arhivei SIPA. Ce spune despre Laura Codruța Kovesi 13:17 Predoiu, despre raportul SIPA: „L-am trimis la CSAT şi l-am clasificat; Nu cunoşteam conţinutul arhivei” 12:39 Scântei: „Unele dosare SIPA au fost XEROXATE. Îi cer ministrului Toader să explice cum documente CLASIFICATE au ajuns în presă” 12:22 Cazanciuc: În 2013 s-a intrat în arhiva SIPA pentru că se ARSESE un BEC 11:48 Preşedintele UNJR: „Ce a căutat un cadru SRI în arhiva SIPA în 2013?” 10:14 REACȚIA lui Băsescu cu privire la arhiva SIPA: Oricât încearcă „băieţii veseli” să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge 10:08 Dan Andronic, despre judecătorul Cristi Danileț: „Nu cred că le-a copiat el...esta MÂNA unui PROFESIONIST” 09:25 ANDRONIC: Nu am înţeles de ce Tudorel Toader nu a DESECRETIZAT aceste documente 09:16 Cine A INTRAT în Arhiva SIPA. Ministerul Justiției a publicat lista 08:21 EXPLOZIV! Judecătorul Cristi Danileț informa DNA despre audierea unor martori. Documentul care dovedește TOT - Foto în articol 07:35 Au apărut primele pagini din RAPORTUL SECRET al ARHIVEI SIPA - FOTO 07:04 ACUM puteți citi DOCUMENTUL INTEGRAL! Am pus mâna pe RAPORTUL SECRET cu privire la Arhiva SIPA! 00:00 “Ați vrut dovezi, na Dovezi!" Jurnalistul Dan Andronic ARUNCĂ SISTEMUL ÎN AER 00:00 Ancheta DIICOT privind arhiva SIPA este în „stadiu incipient”

Articole salvate