Editura Evenimentul si Capital

Sute de profesori înșelați la bani de mai-marii lor. 4 milioane de euro au dispărut în neant de la Ministerul Educaţiei

Cristian Mirescu a căzut în picioare. A fost numit directorul general al EdituriirnDidactice și Pedagogice
Autor: | | 3 Comentarii | 8156 Vizualizari

Ministerul Educaţiei a anunţat, după ce l-a demis pe directorul Cristian Mirescu, că Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, care a fost coordonatorul unui proiect fraudat, va fi reorganizat din temelii.

Directorul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), Cristian Mirescu, a fost revocat din funcţie pe 23 august. Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, de-a lungul vremii au fost multe neregului care au dus la această decizie, printre ele fiind şi cele legate de cheltuirea de bani europeni şi de la buget pentru proiecte fără nicio finalitate.

Tot presa, bat-o vina!

„Domnul Cristian Mirescu nu mai este director la CNEE. Sunt mai multe nereguli care au fost sesizate, nu doar acest lucru. Presa a sesizat de-a lungul vremii numeroase nereguli în ceea ce priveşte activitatea CNEE. Domnul Mirescu a fost detaşat timp de doi ani la o altă instituţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei. Potrivit acesteia, ministerul va organiza concurs pentru ocuparea funcţiei de director la CNEE, existând intenţia de a fi reorganizat întregul centru. „Momentan există un interimar, o persoană care asigură interimatul în ceea ce priveşte managementul instituţiei. Luăm foarte serios în considerare reorganizarea instituţiei”, a mai spus Amarandei.

Pe 2 august, Evenimentul zilei ceruse oficial explicaţii, atât de la minister, cât şi de la CNEE, despre un proiect cu fonduri europene, coordonat de Cristian Mirescu, deoarece aveam sesizări de la mai multe cadre didactice că a eşuat, iar sute de dascăli care au muncit la el nu au fost plătiţi.

Una am întrebat noi...

Evenimentul zilei a transmis celor două instituţii următoarea solicitare: „În temeiul Legii nr. 544 din 2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, vă rugăm să ne comunicaţi cum a fost finalizat Proiectul „Restructurarea curriculumului naţional în învăţământul liceal”, numărul de identificare al contractului: POSDRU/55/1.1/S/31536, beneficiar: CNEE, manager de proiect Mirescu Silviu Cristian, directorul CNEE. De asemenea vă rugăm să ne precizaţi unde a ajuns proiectul finalizat, unde poate fi consultat şi dacă participanţii şi-au primit drepturile băneşti pentru munca prestată”.Alta ni s-a răspuns

De la Biroul de presă al Ministerului Educaţiei am primit acest răspuns: „Urmare a solicitării dumneavoastră, vă comunicăm răspunsul furnizat de CNEE, instituţia care a coordonat acest proiect:

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare a implementat, în perioada 2009-2013, proiectul strategic Restructurarea curriculumului naţional în învăţământul liceal, ID 31536.

Proiectul s-a finalizat prin realizarea obiectivelor specifice asumate în cererea de finanțare și anume:

1. Diagnoza stării actuale a curriculumului naţional în învăţământul liceal din perspectiva coerenţei şi a interacţiunii componentelor acestuia.

2. Diversificarea ofertei educaţionale la nivelul învăţământului liceal în vederea înlesnirii accesului în învăţământul postliceal, superior şi/sau a inserţiei sociale a absolvenţilor de liceu.

3. Elaborarea următoarelor componente ale curriculumului naţional din învăţământul liceal:

- planurile-cadru, documente care stabilesc ariile curriculare, disciplinele/ modulele şi resursele de timp alocate acestora

- programele şcolare, care stabilesc competenţele generale, competenţele specifice, conţinuturile învăţării, precum şi standardele curriculare de performanţă prevăzute pentru fiecare disciplină/modul din planurile-cadru de învăţământ.

Rezultatele relevante ale proiectului pot fi consultate la adresa www.liceu. rocnee.eu.

Menționăm faptul că toți participanţii, care au colaborat cu CNEE în vederea realizării produselor curriculare asumate prin proiect şi au avut contracte de colaborare încheiate legal cu beneficiarul, au fost remuneraţi la timp şi în conformitate cu prevederile legale în vigoare”.

Dascălii se plâng de ani buni ministrului că au fost escrocați, dar nu le răspunde nimeni

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Educaţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate