Editura Evenimentul si Capital

SURSE: Percheziții DNA la liderul PDL Teleorman, Teodor Nițulescu. Contracte ilegale pe spatele bolnavilor de TBC

teodor nitulescu foto: http://liberinteleorman.ro
Autor: | | 8 Comentarii | 2230 Vizualizari

Procurorii anticorupţie efectuează, joi, percheziţii într-un dosar în care fostul prefect de Teleorman, Teodor Niţulescu, este suspectat de abuz în serviciu, printre adresele vizate de DNA aflându-se domiciliul şi reşedinţa acestuia, un spital şi trei primării, au declarat surse judiciare.

Update ora 11.30 În plus, surse judiciare au explicat pentru Evenimentul Zilei că Teodor Nițulescu a obţinut informaţii confidenţiale de la Iulian Ciorobescu la data de 23 martie 2012 (şef al IPJ Teleorman) referitoare la faptul că Adriana Florea (şef serviciu în cadrul Primăriei Alexandria) este dată în urmărire generală (pe numele acesteia fiind emis mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea). În acest context, spun sursele judiciare, Teodor Nițulescu realizat o întâlnire cu  Adriana Florea.

Detalii în articolul

Update ora 11.00 Surse judiciare au explicat pentru "Evenimentul" zilei pentru ce fapte este cercetat Teodor Nițulescu.

 • Abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave privind nerespectarea de către conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie din Roșiori de Vede, jud. Teleorman a prevederilor legale referitoare la achizițiile publice prin atribuirea directă a unor contracte de furnizare bunuri și prestări servicii și plata integrală a facturilor către furnizori anterior livrării efective a bunurilor sau recepției serviciilor, favorizând astfel societăți controlate de prefectul județului Teleorman (în funcţie la data încheierii contractelor), Teodor Nițulescu;
 • Conflict de interese prev. și ped. de art. 301 c.p. (anterior 2531 c.p.) și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea îndeplinită prev. și ped. de art. 12 lit. a din legea 78/2000 modif., cu aplicarea art. 5 C.p.p  cu referire deținerea de către Nițulescu Teodor a calității de asociat unic la SC Grup N.T.I.R. SRL concomitent cu exercitarea funcției de prefect al județului Teleorman;
 • Abuz în serviciu  Nițulescu Teodor (prefect al județului Teleorman) și Amarie Constantin (inspector șef al Inspectoratului Școlar General Teleorman) de presiuni asupra numitului Poncea Gabriel Nicolae - directorul Clubului Sportiv Școlar Turnu Măgurele pentru anularea unei licitații câștigate de asocierea SC TELDRUM SA - SC Hidro Olt SRL și atribuirea ulterioară a contractului privind amenajarea sediului și a sălii de sport a clubului către altă asociere formată din SC TEN HOLDING SRL și SC Hidro Olt SA;
 • Abuz în serviciu   - pentru câștigarea unei licitații în com. Adunații Copăceni, firmei SC Marowi Bronx Star Impex SRL i s-a impus executarea contractului de lucrări de reparații infrastructură și îmbunătățiri funciare pentru zona OIF Agroir 2001 Cervenia pe care ulterior să îl subcontracteze firmei SC Agronim Prest SRL (firmă controlată de prefectul în funcție al județului Teleorman la acea dată, Nițulescu Teodor) și efectuarea recepției lucrărilor în condițiile în care acestea nu erau finalizate;
 • Evaziune fiscală , privind pe SC Agronim Prest SRL având ca obiect neînregistrarea în evidențele contabile a veniturilor obținute din vânzări precum și înregistrarea de cheltuieli fictive având la bază operațiuni nereale  
 • Una din cele mai grave acuzații, privește  achiziţiile directe efectuate de Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiori de Vede:

                  POtrivit surselor citate, Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiori de Vede a încheiat un număr de 25 contracte (având ca obiect achiziţii de mobilier, echipament medical, echipament IT şi electrocasnice) în valoare totală de 1.967.438,16 lei inclusiv TVA cu încălcarea prevederilor art. 19 şi a prevederilor Secţiunii a 7-a Cererea de oferte din OUG nr. 34/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

  • Se mai reţine de asemenea că autoritatea contractantă a divizat cele trei achiziţii publice în mai multe contracte cu scopul de a evita aplicarea prevederilor OUG 34/2006 care instituie obligaţii în raport cu anumite praguri valorice ale achiziţiilor, cu încălcarea prevederilor art. 23 din OUG nr. 34/2006.
  • Astfel, pentru achiziţia de mobilier, Spitalul a divizat contractul în 7 achiziţii directe, în valoare totală de 430.000 lei – valoare estimată fără TVA, pentru achiziţia de echipament medical, autoritatea contractantă, a divizat contractul de achiziţie publică în 11 achiziţii directe distincte, în valoare totală estimată de 770.000 lei şi în mod identic, achiziţia de echipament IT şi electrocasnice a fost divizată în 7 achiziţii directe, în valoare estimată totală de 433.000 lei, iar achiziţia de autovehicule a fost divizată în două achiziţii directe în valoare totală estimată de 110.000 lei.
  • Toate contractele, cu excepţia contractului nr. 145/15.12.2009 încheiat cu SC PEFIN GENERAL PROD SRL  şi a contractului nr. 142/15.12.2009 încheiat cu GB INDCO SRL,  au fost încheiate în perioada 20.11.2009 – 27.11.2009 dar au fost semnate pentru Director financiar – contabil de Dascălu Aurelia în data de 02.12.2009.
  • Facturile emise în baza contractelor încheiate în perioada 20.11.- 27.11.2009 au fost achitate integral în data de 27.11.2009 şi 30.11.2009.
  • Pentru toate produsele au fost încheiate procese verbale de custodie, în data emiterii facturilor, conform cărora marfa este lăsată în custodia furnizorului.

  Loading...
  Pagina 1 din 2  Alte articole din categoria: Justiţie

  evz.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  infoactual.ro
  unica.ro
  fanatik.ro
  dcnews.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE Şi
  FACEBOOK
  evz.ro

  Articole salvate