Editura Evenimentul si Capital

STENOGRAME. MILOGUL de la PNL Cluj Napoca. Vezi cât de jos COBOARĂ un politician pentru SFÂNTA ŞPAGĂ

14-06/petran-465x390
Autor: | | 4 Comentarii | 3568 Vizualizari

Preşedintele PNL Cluj Napoca, Ioan Petran (foto) a fost trimis în judecată pentru luare de mită, în acelaşi dosar care îl priveşte pe şeful său pe linie politică, Horea Uioreanu, preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Cluj.

Stenogramele discuţiilor telefonice interceptate de SRI, cu mandat de la un judecator, arată până unde se poate coborâ un politician atunci când are nevoie de bani.

Un capitol aparte, în dosarul de corupţie se referă la Ioan Petran, profesor universitar şi consilier judeţean PNL. Petran este acuzat că s-a implicat activ în favoarea firmei UTI SA din Bucureşti, care dorea să obţină de la Consiliul Judeţean Cluj, un teren pentru a mări parcarea auto care este administrată de societate, din faţa Aeroportului Internaţional Cluj Napoca. "În cadrul discuţiilor purtate, inculpaţii au convenit cp, în schimbul remiterii de către inculpatul Davidescu Gabriel a sumei de 20.000 de euro, câte 10.000 pentru fiecare reprezentant al CJ Cluj (Horea Uioreanu şi Ioan Petran - n.n.) aceştia vor propune iniţierea unui proiect de hotărâre şi vor vota favorabil pentru înfiinţarea parcării long term în condiţiile şi amplasamentul vizat de concesionar", se arată în rechizitoriu. 

Discuţia dintre Gabriel Davidescu de la UTI SA şi Uioreanu şi Petran s-a purtat la Bucureşti. Ulterior, problema ar fi trebuit să fie rezolvată de Petran. Stenogramele discuţiilor interceptate de SRI arată un politician care pur şi simple se MILOGEŞTE pentru a-şi primi banii.

În data de 9 aprilie 2014, Petran îi trimite lui Davidescu, un sms cu textul "Două zeci cash ... şi vorbim". Timp de câteva zile, Petran şi Davidescu au vorbit la telefon de mai multe ori, stenogramele fiind depuse la dosar. 

În data de 15 aprilie 2014, Petran îi trimite lui Davidescu un nou SMS, cu textul: "Mai vi săptămâna asta la Cluj? ... trebuie să spun mai departe". După cinci minute, Davidescu revine cu un telefon şi îi spune lui Petran că a fost nevoie de timp pentru a rezolva problema. 

Petran: Nu-i nici un fel de problemă că toţi suntem prinşi până în cap, numai că mă întreabă şi pe mine ...

Davidescu: Nu e vorba de prins, e vorba de rezolvat. Vin, mi-am şi luat bilet că să, ala, joi sunt acolo.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate