O soprană celebră a rămas impresionată de vocea fetiţei doctorului Radu Zamfir „Are un timbru special.” – VIDEO CU VOCEA DE ÎNGER

O soprană celebră a rămas impresionată de vocea fetiţei doctorului Radu Zamfir „Are un timbru special.” – VIDEO CU VOCEA DE ÎNGER

Deja este o mica vedetă printre copii, însă aspiră la o carieră artistică demnă de celebrul ei tată. Nu este atrasă de lumea virtuală, cât este interesată de cântece, pe care le interpretează dumnezeiește. Lavinia, fetița de 10 ani a medicului Radu Zamfir, își șlefuiește talentul înnăscut la școala uneia dintre cele mai cunoscute soprane din România, Anca Pârlog.

Despre mica „steluță” a școlii pe care o conduce, Next Star Studio, celebra artistă are numai cuvinte de laudă: „Fiecare apariție a sa pe scenă spune o poveste plină de grație și culoare, completată de timbrul special și inconfundabil al vocii ei”. Elevă în clasa a V-a, puștoaica cu ochi albaștri trăiește cu picioarele pe pământ, departe de lumea virtuală: cântă în corul Allegretto, ia lecții de pian, de balet, de canto, citește cărți și iubește animalele.

În urmă cu trei luni, în primul ei interviu, acordat EVZ, Lavinia ne spunea că și-ar dori să ajungă o mare cântăreață și să dea autografe. Așa că, în vacanță, a înregistrat două coveruri după piese celebre, la modă mai ales printre adolescenți.

Ex's & Oh's (Elle King)

The Greatest (Sia) 

Soprana Anca Pârlog: „Este un copil special”

Cu Ex's & Oh's s-a prezentat la Gala steluțelor 2017 organizată de Next Star Studio, școala de canto condusă de soprana Anca Pârlog. „Lavinia s-a alaturat echipei de steluțe talentate de la Next Star Studio în urmă cu aproape un an. Pe lângă pasiunea pentru balet și lectură, ea a ales să își urmeze și pasiunea pentru muzică, iar faptul că face asta din și cu plăcere a ajutat-o să facă progrese uimitoare într-un timp foarte scurt. Este un copil special, pe care încă îl descopăr cu multă încântare la fiecare lecție de canto”, o descrie soprana care, la rândul ei, a debutat, la doar 16 ani,  pe una din cele mai râvnite scene de concert din România, Ateneul Român.

Tatăl Laviniei, medicul Radu Zamfir: „E o luptă pentru normalitate”

Cum de reușește Lavinia să stea departe de lumea virtuală, preferând să-și urmeze pasiunile și să se plimbe cu rolele prin parc în timpul liber? Rețeta o dezvăluie tatăl ei, medicul Radu Zamfir. „E greu, dar e o luptă care trebuie dusă de mică, lupta pentru normalitate. Ca să opteze pentru ce trebuie atunci când are de ales și nu suntem lângă ea. Și mă străduiesc să îi creez un ascendent care să-i fie util față de anturaj, să se ia ceilalți după ea, nu ea după ei. Cum se zice...trendsetter. Și cu cititul am lucrat mult. Eu lucrez finuț, psihologic. Fiindcă nu am mult timp de stat cu ea, vorbesc în pilde tot timpul. Așa da, așa nu, cu argumente, repetitiv”, spune celebrul chirurg, medicul care face prelevări de organe, dar și operează la Institutul Clinic Fundeni, Sanador și la MEDSTAR General Hospital din Constanţa.

Lavinia și Sonia, fetele tatei FOTO: Arhiva personală

Se știe că, în timpul liber, medicul are pasiuni care cresc adrenalina: motoare, scuba diving, sare cu parașuta, fapt ce demonstrează că Lavinia are un model care-i arată diferența dintre lumea reală și cea virtuală.

Puștoaica de 10 ani e abia în clasa a V-a și, după cum ne-a spus în primul interviu, „muzica va fi un hobby”, dar „îmi doresc și un job serios”. Deocamdată, cântă în corul Allegretto, ia lecții de pian, de balet, de canto, citește cărți, se joacă cu surioara ei mai mică, Sonia, și așteaptă să înceapă școala.  „Un copil cu atâtea preocupări deosebite înseamnă, din punctul meu de vedere, speranța că tânara generație are, încă, șansa de a face cu adevărat lumea un loc mai bun”, e optimistă profesoara Laviniei, soprana Anca Pârlog.

 Artista care ajută copiii să iubească muzica

Cunoscuta soprană Anca Pârlog și-a început pregătirea muzicală la vârsta de 6 ani, cu studiul pianului. Ca pianistă, a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, dar a avut și o bogată activitate concertistică.

Deși era printre cei mai promițători pianiști ai generației sale, Anca a descoperit, în primii ani de liceu, că muzica vocală o reprezintă cu adevărat. Astfel că, la numai 16 ani, a debutat ca soprană pe una din cele mai râvnite scene de concert din România, Ateneul Român.

Acesta avea să fie începutul unei frumoase cariere artistice, pe parcursul căreia Anca a fost și este constant apreciată pentru rafinamentul muzical, rigoarea artistică și profesionalism.

Despre ea, merită subliniat că a urmat cursurile de canto ale uneia din cele mai prestigioase instituții de învățământ muzical din lume, Conservatorio di Musica „Giuseppe Verdi” din Milano  (Italia). Apoi, a revenit în România unde a obținut diploma de licență în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală – specializarea CANTO. A urmat, firesc, cursul de Master în Arta Vocală, absolvit în cadrul aceleiași universități.

Debutul la Opera Națională

Calitățile sale artistice deosebite au fost, din nou, remarcate încă din primii ani de studenție, când a fost invitată să imprime pentru Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii Române. La scurtă vreme a apărut și invitația la care visează orice tânăr cântăreț aflat la început de drum: debutul la Opera Națională București, cea mai importanta scenă de operă din țară.

Tânăra soprană Anca Pârlog a întruchipat o serie de personaje importante pe scena Operei Naționale, ajungând să aibă un repertoriu extrem de bogat, chiar înainte de finalizarea studiilor universitare. În același timp, a participat la concursuri de canto de prestigiu, atât în România cât și în străinătate, dar a susținut, frecvent, recitaluri de muzică de cameră și concerte vocal-simfonice. De-a lungul carierei muzicale, a colaborat cu prestigioase teatre de operă și filarmonici din România, Italia, Franța, Suedia, Germania, Portugalia sau Spania.

„Artistul înseamnă forță și caracter”

Pe lângă activitatea scenică intensă, Anca a fost atrasă de pedagogia vocală, chiar pe când era încă studentă. Având un talent pedagogic aparte, a descoperit, în foarte scurt timp, bucuria de a modela voci, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Astfel, a început o preocupare și mai mare în a înțelege pe deplin tainele vocii și misterul formării sunetelor.

„O contribuție esențială în formarea mea ca pedagog au avut-o profesorii de canto, unii dintre ei devenindu-mi și mentori. Două sunt numele care mi-au marcat destinul profesional în mod deosebit: Maria Serafimovici, prima mea profesoară de canto, cea care mi-a „desenat” sunetele în forma cea mai plastică, dar și Viorica Cortez, una din cele mai mari cântărețe de operă ale lumii, de la care am învățat, pe lângă măiestrie vocală, că artistul înseamnă forță și caracter, dincolo de arta sa”, e recunoscătoare celebra soprană.

Un proiect de suflet

În continuarea carierei apreciată pe scenele lumii, artista și-a îndeplinit un vis de care este atât de mândră:„În 2011 am lansat școala de canto Next Star Studio, unul din proiectele care îmi aduce cele mai mari satisfacții profesionale. Gândit ca un punct de avangardă în planul învățământului muzical românesc, Next Star Studio aduce pentru prima data în România conceptul lecțiilor de canto prin Skype, concept care a fost preluat rapid și de alte școli sau profesori de canto, ceea ce nu a făcut decât să confirme faptul că ideea a fost un succes”.