SINDROMUL SECOLULUI XXI: „Mereu logat”. ÎN CE te transformă tiranul din buzunar

SINDROMUL SECOLULUI XXI: „Mereu logat”. ÎN CE te transformă tiranul din buzunar

Pe mulți oameni, instumentele de comunicare portabile i-au eliberat de stresul unui job full time. Programul flexibil le-a conferit mai multă autonomie asupra propriilor vieți și le-a permis să petreacă mai mult timp cu familie, potrivit bbc.com.

Cu toate astea, pentru mulți alții, smartphone-urile au devenit tirani pe care îi cară în buzunare, care nu le permit niciodată să se deconecteze, relaxeze și să își reîncarce bateriile. 

Mulți analiști încep să fie tot mai îngrijorați de acest sindrom. 

Dr Christine Grant, psiholog ocupațional în cadrul Centrului de Cercetare în Psihologie din  Coventry University a declarat pentru BBC: „Împactul negativ al culturii mereu logat și faptul că mintea noastră nu mai apucă să se odihnească, că nu îi dai corpului răgazul să își revină, te face să fii mereu stresat. Și pe măsură ce suntem mai stresați și obosiți facem mai multe greșeli. Sănătatea psihicului și fizicului au de suferit”. 

Ne puteți urmări și pe Google News

„În studiul pe care l-am realizat am descoperit oameni efectiv epuizați deoarece umblau cu device-urile tehnologice după ei mereu, indiferent de timpul sau zona unde se aflau”. 

În special femeile sunt susceptibile de a petrece toată ziua la job, după care vin acasă și au grijă de copii, iar seara reîncep să lucreze.

"Această viață în trei ture are un impact extem de negativ asupra sănătății”, spune doctor Grant. 

Potrivit autorității din domeniul telecom Ofcom, 61% din adulții dinMarea Britanie dețin un smartphone, în timp ce procentul celor care au tablete s-a dublat în ultimii ani la 44%. Din 2012 până acum, numărul de ore în care telefonul este utilizat pe perioada unei zile a crescut de la 8 ore și 48 de minute la 11 ore, a mai raportat Ofcom.