Editura Evenimentul si Capital

SENZAȚIONAL! Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, arestat în în dosarul Black Cube, își dă drumul la gură| LIVE TEXT

Daniel Dragomir spune tot despre SiSTEM
Autor: | | 1 Comentarii | 16583 Vizualizari

Fostul înalt ofițer SRI Daniel Dragomir a scris pe contul său de Facebook că “Orice vreme-și are vremea”. Aseară la România TV a făcut dezvăluiri senzaționale.

Colonelul SRI în rezervă Daniel Dragomir a adăugat că “Așa cum v-am anunțat .... a venit vremea. Ne vedem luni "9/11", la Romania TV, ora 22.00 cu Ion Cristoiu și cu Victor Ciutacu. Vă așteptăm”.

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, cercetat în dosarul Black Cube, a postat, pe 2 septembrie, un mesaj pe contul său de Facebook, susținând că nu are nicio legătură cu poveștile mediatice și supozițiile din dosar.

În cadrul interogatoriului realizat de Ciutacu și Ion Cristoiu, Dragomir afirmă că are o datorie față de Constituție și concetățeni, în interesul național, să spună tot ceea ce știe.

Dragomir explică cum a ajuns în SRI, modul în care a decurs relația cu Florian Coldea, unul dintre personajele cheie ale Sistemului paralel devoalat de EVZ, dar și despre modul în care abuzurile au ajuns la un nivel terifiant. 

Declarațiile prevestesc furtuna în România de la primele ecouri, chiar dacă Dragomir afirmă că spune doar ce îi este permis de jurământul depus. "Acțiunea a fost una ieșită din comun. Niciodată nu ne-am confruntat cu o asemenea situație, de aceea echipa aflată pe teren a fost o mică parte dintr-un angrenaj mare din România și alte locuri. ", spune Dragomir când vorbește despre recuperarea ziariștilor români răpiți în Irak.

O întrebare arzătoare îi frământă pe cei doi moderatori care stau față-n față cu cel care afirmă, fără rețineri, că a făcut parte din Sistem. "Cu S mare", vine precizarea. Dar de ce a părăsit SRI în 2013?

"În momentul trecerii mele în rezervă dețineam acces strict secret de importanță deosebită. SRI se îndrepta către puterea sergenților majori mesianici. În acel moment, când viziunea mea asupra modului în care SRI trebuie condus nu mai coincide, am decis să plec. Era mai bine pentru ambele părți"

Discuția curge, inevitabil, la grupul "Noi suntem Statul!" și, implicit, la sufrageria lui Oprea. 

"Este acest serial, "Noi suntem statul!"...aici aş face o definire, ca să ştim despre ce vorbim, nu neapărat prin diferenţe specifice pentru că toată lumea vorbeşte despre Sistem. Sistemul în ceea ce priveşte un stat e diferit faţă de "deep state". Eu am fost un membru al sistemului, acesta e format din miile de oameni din instituţiile de forţă şi care zi de zi îşi desfăşoară activitatea pentru interesul statului

În interiorul sistemului avem o diferenţă terminologică care e pregnantă şi se vede prin abuzuri, acel stat paralel e altceva decât sistemul, e o clică, o mafie, e mult spus mafie, pentru că mafia are reguli.

În acest caz, o gaşcă de băieţi şi fete care utilizează instituţiile şi sistemul în scop personal, începuseră să se vadă din 2009. Ceea ce s-a întâmplat atunci nu s-a întâmplat răzleţ în 2009", afirmă Dragomir. 

"Sufrageria domnului Oprea, ca fenomen, era cunoscută la toate nivelurile SRI. Toată lumea, inclusiv Coldea, era urmărită. Iar la fiecare eveniment de acest gen, trebuie dublat numărul de persoane care se aflau acolo. Existau șoferii, aghiotanții celor care se aflau acolo. 

Într-un sistem militar, când au loc evenimente ca cel din sufrageria lui Oprea sau partidele de tenis, acei oameni merg însoţiţi de un şofer, aghiotant. Acele persoane care sunt în zonă raportează aceste lucruri, aceste persoane îndeplinesc nişte foi de parcurs. Toate aceste activităţi există, se pot identifica cu uşurinţă, iar oamenii care participau la acele întâlniri fiţi convins că se serveau lucruri...şi mâncare, şi băutură

Au fost martori la întâlniri, nu erau foarte civili nici aceia. La o întâlnire cu 20 de persoane, fiţi convins, din logică primară, mai participau încă 30-40 de persoane pe lângă", a fost afirmația uimitoare a invitatului. 

Dragomir afirmă că în cadrul SRI încă există documente care confirmă dezvăluirile făcute de jurnalistul Dan Andronic în EvZ. “Trecând peste percepţia publică, 99,9% din oamenii care sunt în serviciile de informaţii sunt ofiţeri profesionişti care îşi fac datoria, de aceea răspunsul e NU, nu aveau cum să dispară aceste documente, oamenii nu fac parte din grupul celor care răspundeau la ordinele directe ale unei persoane numită Florian Coldea"

După plecarea lui Coldea, s-a pus batista pe țambal pentru că Constituția a fost călcată în picioare. “Odată cu plecarea lui Coldea, s-a pus batista pe ţambal. Este obligatoriu efectuarea unei evaluări interne, care să descopere care au fost persoanele implicate, care au fost principiile încălcate. Deasupra tuturor se află Constituţia, iar ea a fost călcată în picioare de unii ofiţeri, generali...E datoria SRI să caute şi să găsească cum s-au întâmplat aceste lucruri, ca ele să nu se poată repeta”

Dragomir i-a cunoscut dorința de răzbunarea și puterea lui Florian Coldea după ce a plecat în SRI. “Credeam că nu vor fi resentimente, dar m-am înșelat. El m-a executat ca să-mi închidă gura. Am crezut că voi fi lăsat pe zona aleasă, dar nu a existat înțelegere, a fost ură și așa s-a ajuns la 12 ianuarie 2015. Eu cu Florian Coldea eram în relații foarte apropiate, ne cunoșteam din 1996”

Ofițerii SRI făceau rechizitoriile pe care procurorii DNA doar le semnau. După, acestea ajungeau în instanțe, afirmă Dragomir. Mecanismul avea roțile unse și la acest nivel. "Se trimiteau bilețele către judecătorii care aveau relații cu șefi SRI, pe bază de șantaj pe arhiva SIPA și către ofițerii acoperiți din Justiție

Procurorii DNA contrasemnau rechizitoriile făcute de juriștii SRI şi le trimiteau la instanţă, în speranţa că onor câmpul tactic va asigura traseul necesar. Se trimiteau bilețele către judecătorii anume desemnați. Se miza, în primul rând, pe relațiile personale dezvoltate în timp. În al doilea rând, pe șantaj. De la SIPA până la vremurile mai noi, pe baza interceptărilor telefonice. În al treilea rând, cu ajutorul ofițerilor acoperiți din Justiție, ceea ce este ilegal. 

I-a spus lui Coldea că SRI încalcă legea, în biroul acestuia, dar nu poate spune care au fost subiectele discutate. “Discuția a avut loc la sediul central al SRI. Era vorba de setea de putere, de control, dorința de a controla. Nu doar zonele justiției. Și este mult interes personal 

Dragomir a cerut înființarea unei noi Comisii parlamentare care să ancheteze aceste lucruri pentru că va obține și sprijinul instituțiilor abilitate.

Despre firmele acoperite ale SRI spune că suplinește o cerință necesitate informativă, care a fost pervertită în obținerea de bani sub conducerea lui Coldea. O firmă privată nu are nicio șansă la o licitație cu o firmă SRI. Sunt firme, oameni de afaceri care au fost împinși pe marginea prăpastiei pentru interesul unor clici. Scopul lui Coldea era stăpânirea prin îmbogățire. 

Un alt subiect care a ținut prima pagină a ziarelor face referire la șprițurile de la vila SRI din Sinaia, povestite de Ghiță. Dragomir le confirmă și mai mult, dezvăluie că există înregistrări.

Coldea a avut nevoie de un braț înarmat în Justiție, iar acest braț are un nume: Kovesi. Când afirmă că arestarea sa a fost dirijată de Florian Coldea, Dragomir se bazează pe evenimente care au avut loc sub ochii săi în perioada în care activa la SRI. "Coldea a ordonant arestări în prezența mea", este afirmația șocantă. 

Iar puterea lui Coldea s-a manifestat între 2009 si 2013, când mai mulți oameni de afaceri, politici, societatea civilă au fost interpretați cu mandate de siguranță națională "Judecătorul care a dat mandat, acum e deputat", afirmă Dragomir. Cu mențiunea că șefa DNA, Laura Kovesi, a făcut treaba mai departe. 

"Procurorii miltari din DNA mi-au amenințat familia pe siguranță națională. Ani de-a rândul ziarști, politicieni, afaceriști au fost spionati pentru suspiciuni de siguranta nationala cu ordin de la Coldea. Există entități de afaceri care au fost ținte, în special entități media", adaugă fostul șef al brigăzii anti-terorism.

"Există entități de afaceri din România care au fost ținta acestui stat paralel de care vorbim și care reprezenta o amenințare fie prin putere, forța financiară, influența externă și aceștia trebuiau distruși, în special în zona de media se acționa așa. Au avut loc preluări ostile și închideri de businessuri", a fost completarea făcută. 
Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate