Editura Evenimentul si Capital

SECRETE MURDARE din dosare de corupție: au explodat cazurile de ȘPAGĂ în favoruri SEXUALE. “Mă laşi să pun mâna şi pe …” | STENOGRAME

Erika, femeia pe care polititul Rob voia să o trimită în patul judecătorului Pușcaș. FOTO: http://oradecluj.oradestiri.ro
Autor: | | 39 Comentarii | 47279 Vizualizari

Apar tot mai mute cazuri, în dosarele DNA, în care demnitari sau magistrați sunt implicați în cazuri de corupție privind mită în sex. Afaceriști care trimit prostituate în patul unor persoane influente, sau servicii sexuale pentru rezolvarea unei probleme. Evenimentul zilei a inventariat ultimele cazuri de corupție în favoruri sexuale. Pe 17 octombrie 2014, comisarului Nelu Fediuc, fostul șef al Sectorului Poliției de Frontieră Siret, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită, influențarea declarațiilor și abuz în serviciu.


GÂNDUL LUI CRISTOIU. După DNA, Delegația FMI – Comisia Europeană participă la Planul de Debarcare a lui Victor Ponta! 

Este cel de-al doilea dosar în care ofițerul a fost trimis în judecată. Una din acuzațiile DNA: una din femeile care făceau trafic cu țigări i-a dat șpaga în sex.

"L-am denunțat, mă umilea”

Angela, parte vătămată, a povestit cum dădea șpaga în sex comisarului:

În lunile februarie, martie, aprilie, mai și iunie 2008, am fost în Ucraina sau colecționam țigări din parcarea adiacentă punctului. Eu am respectat înțelegerea și, de fiecare dată, simțeam că am protecția comisarului Fediuc, întrucât prin punct nu se lega nimeni de mine. În câteva rânduri, când am fost oprită, l-am sunat și, în urma intervenției acestuia, polițiștii mă lăsau în pace. Regulat, cam de două ori pe lună, mă întâlneam cu acesta întreținând relații sexuale și lunar îi dădeam suma de 200 dolari pentru protecția pe care mi-o acorda. În ultima perioadă, pretențiile au crescut… vrând să-i dau mai mulți bani lunar, iar când aveam relații sexuale mă umilea, determinându- mă să renunț la traficul de țigări întrucât nu mai suportam”.

Martor: Obișnuia să ceară de la femeile românce și ucrainence favoruri sexuale

Declarația femeii este confirmată de Constantin Răileanu, traficant de motorină: „Cunosc faptul că Fediuc percepea taxă de protecție de la toți participații la trafic, era de notorietate că ,,cine nu cotiza era terminat”.

Mai cunosc faptul că abuza sexual femeile care tranzitau Vama Siret, această categorie de persoane beneficiind de protecția sa, nimic nu mișca în Vama Siret cât și în frontiera verde, fără știrea lui Fediuc”.

Vasile Ciobanuc, trafic de țigări:

„Fediuc primea taxa de protecție de la protejații săi în momentul în care se întâlnea cu aceștia. Practic, atunci când îl vedeai pe Fediuc prin vamă, îi dădeai bani, cotizai la el ca să te lase în pace. Toată lumea știe că Fediuc obișnuia să ceară de la femeile românce și ucrainence favoruri sexuale, pe lângă bani, în schimbul protecției în vamă. Despre P. Angela am aflat că Fediuc Nelu i-a cerut și a primit de la ea asemenea favoruri de natură sexuală”.

Mita: Servicii sexuale, bilete de avion și cazarea la hotel

Un alt caz recent, Vasile-Constantin Popa, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, a fost reținut și pus sub acuzare, pe 9 octombrie, pentru mai multe infracțiuni de corupție, printre care șantaj, abuz în serviciu și luare de mită. Potrivit DNA, unul din capetele de acuzare: Procurorul ar fi primit de la acest afacerist, pe lângă bani şi bunuri, şi servicii sexuale la prostituate. Mai exact, omul de afaceri îi plătea serviciile sexuale şi le plasa pe fete fie acasă la procuror, fie în camere de hotel din Oradea

  • Potrivit procurorilor Popa Vasile-Constantin, a primit de la denunțătorul Edu Dorinel, în perioada 2011 – septembrie 2013, diferite foloase necuvenite, constând în principal, în plata periodică (de circa 2 – 3 ori pe lună) a unor sume de bani cuprinse între 500 şi 1.500 euro. De asemenea, du Dorinel i-a construit și amenajat numitului Popa Vasile-Constantin, pe cheltuiala sa, un teren de tenis de câmp şi i-a asigurat şi alte foloase, cum ar fi plata unor bilete de avion, cazări la hotel, precum şi a unor servicii sexuale de care a beneficiat magistratul. Valoarea totală a foloaselor necuvenite pe care Popa Vasile-Constantin le-a primit de la martorul Edu Dorinel este de circa 50.000 euro.

“Precizez că atunci când duceam fata la Edu, acesta o plătea”

Unul din martorii din dosar a dat declarații explicite despre acest caz, Tudor Gheorghe :

„În urmă cu aproximativ 15 ani l-am cunoscut pe numitul Popa Vasile Constantin, eu având atunci calitatea de președinte al Clubului de Handbal Constructorul Oradea. Știam despre acesta că este procuror. În anii care au urmat, m-am mai întâlnit ocazional cu Popa, chiar am băut o bere, dar nu pot afirma că eram prieteni.

În urmă cu aproximativ 4-5 ani am început să primesc diverse solicitări în baza cărora să îi trimit lui Popa cu care să întrețină relații sexuale. Precizez că aceste solicitări le primeam fie de la Edu Dorinel, fie direct de la Popa Vasile. Modul de lucru era următorul: după primirea solicitării căutam o fată, pe care o duceam fie la Edu Dorinel, fie direct la Popa.

Precizez că atunci când duceam fata la Edu, acesta o plătea. Nu mă uitam niciodată să văd suma exactă. În situațiile în care le duceam direct lui Popa, acesta le plătea. Nu mai pot să îmi amintesc cu exactitate, dar cred că a fost de circa 7-8 ori. ”

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate