Editura Evenimentul si Capital

Organizatorii concertului lui Robbie Williams, ARȘI cu o amendă usturătoare. S-A FĂCUT DREPTATE

Autor: | | 7 Comentarii | 1989 Vizualizari

Consumatorii au stat la coada minim 45 de minute pentru a-si putea achizitiona produsele - apă, sucuri, bere. Evenimentul a durat aproximativ 5 ore.

Firmele organizatoare ale concertului lui Robbie Williams la Bucuresti, D&D East Entertainment, East European Production și Marcel Avram, au fost amendate cu suma de 10.000 lei de catre ANPC pentru un comportament incorect in relatia cu consumatorii, neasigurand suficiente puncte de vanzare a produselor alimentare si a bauturilor.

La ANPC au fost înregistrate 300 reclamatii ale consumatorilor, nemulțumiți de organizarea concertului lui Robbie Willimas din data de 17 iulie a.c. Principalul aspect reclamat de catre consumatori este acela ca pentru achizitionarea de bauturi si produse alimentare au stat la cozi de minim 45 de minute, dupa ce mai stătuserp la o alta coada pentru a incarca o anume suma de bani pe un card. Astfel, din cele cinci ore de spectacol, în jur de o oră și jumătate s-a pierdut la coadă.

In urma controlului, s-a constat  ca societatile organizatoare trebuiau sa asigure in perimetrul destinat concertului, conform planului de organizare o suprafata suficienta pentru ca toti participantii sa poata achizitiona bauturi si produse alimentare. Organizatorii nu s-au asigurat ca firma prestatoare sa garanteze instalarea a cel putin 300 metri liniari de standuri, asa cum initial stabilisera prin contractul incheiat cu societatea prestatoare, care cu 2 zile inainte de eveniment a renuntat sa participe la eveniment. „

La verificarea contractelor incheiate intre organizatori si societatile comerciale care urmau sa presteze servicii de vanzare de produse in locatia evenimentului, organizatorii nu s-au asigurat ca firma prestatoare sa garanteze instalarea a cel putin 300 metri liniari de standuri, asa cum initial stabilisera prin contractul incheiat cu societatea prestatoare, care cu 2 zile inainte de eveniment a renuntat sa participe la eveniment. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a constatat un comportament incorect in relatia cu consumatorii, aceasta practica aducand atingere in mod direct intereselor consumatorilor. Cei doi organizatori au fost sanctionati cu amenda contraventionala in valoare de 10.000 lei pentru incalcarea drepturilor consumatorilor .

Deoarece in cadrul evenimentului pentru achizitia de produse s-au folosit exclusive carduri care nu erau nominale, ANPC a sesizat Agentia Nationala de Administrare Fiscala pentru verificarea incasarilor si a recuperarii sumelor ramase neutilizate de catre consumatori. Presedintele ANPC, Marius Alexandru Dunca a tinut sa precizeze ca : ”astfel de practici vor fi verificate si sanctionate de ANPC, astfel incat consumatorii sa beneficieze de respectarea tuturor drepturilor. Este o bataie de joc la adresa consumatorilor”, se arată într-un comunicat ANPC

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate