RECOMPENSĂ URIAȘĂ pe capul unui HAKER ROMÂN. FBI l-a inclus pe lista celor mai căutați infractori din lume

RECOMPENSĂ URIAȘĂ pe capul unui HAKER ROMÂN. FBI l-a inclus pe lista celor mai căutați infractori din lume

Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) a anunțat că autoritățile americane oferă o recompensă uriașă pe capul unui infractor român:un milion de dolari. Este vorba despre Nicolae Popescu, de 34 de ani, din județul Teleorman. FBI l-a inclus pe lista celor mai căutați infractori din lume.

Atât Nicolae Popescu cât şi Dumitru Daniel Bosogioiu, tot de 34 de ani, din județul Vâlcea sunt căutaţi de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) pentru acuzaţii care includ conspiraţia în vederea comiterii de infracţiuni cu consecinţe deosebit de grave , transmite Ambasada SUA.  Oficialii americani spun că cei doi sunt acuzați de pentru fraude pe internet. Mai exact: transferuri frauduloase, spălare de bani, falsificare de paşapoarte şi trafic cu însemne contrafăcute.

Marți, FBI l-a inclus pe Popescu pe lista celor mai căutaţi infractori cibernetici (Cyber’s Most Wanted). Creată în 2013, această listă reflectă cele mai grave infracţiuni cibernetice comise în întreaga lume. Ameninţările cibernetice sunt considerate acum o principală ameninţare la adresa securităţii naţionale a SUA.

Recompensă de 750.000 de dolari pentru complicele lui Popescu

Ne puteți urmări și pe Google News

Drept urmare, Programul de Recompense pentru  Informaţii despre Organizaţiile Infracţionale Transfrontaliere al Departamentului de Stat al Statelor Unite (TOC) oferă recompense pentru informaţii care să conducă la arestarea şi/sau condamnarea românilor Nicolae Popescu şi Dumitru Daniel Bosogioiu, presupuşi autori de fraude pe internet. Se oferă o recompensă în valoare de până la 1.000.000 de dolari pentru Popescu, presupus organizator al unei scheme de fraudă cibernetică prin care se plasa pe website-uri americane de comerţ electronic numeroase anunţuri convingătoare de vânzare de maşini, motociclete, bărci şi alte bunuri de mare valoare care nu existau în realitate. Victimelor li se cerea să transfere bani în conturi bancare frauduloase, din care sumele erau transmise conducătorilor organizaţiei, în România. Este posibil ca această conspiraţie să fi cauzat victimelor din SUA pierderi de milioane de dolari. Se oferă o recompensă de până la 750.000 de dolari pentru informaţii despre Bosogioiu, care, aparent, a fost un membru cheie al schemei.

Congresul a înfiinţat Programul de Recompense (TOC) în 2013, pentru a sprijini eforturile de destructurare a organizaţiilor infracţionale transfrontaliere şi a-i aduce pe conducătorii şi membrii acestora în faţa justiţiei. Biroul de Combatere Internaţională a Drogurilor şi Aplicare a Legii (INL) administrează programul în coordonare cu alte agenţii federale americane. Acesta este un element cheie al Strategiei de Combatere a Criminalităţii Organizate Transfrontaliere a Casei Albe (Strategy to Combat Transnational Organized Crime).

Mai multe informaţii despre Popescu şi Bosogioiu se pot găsi pe pagina de internet a Programului de Recompense pentru  Informaţii despre Organizaţiile Infracţionale Transfrontaliere, la: www.state.gov/tocrewards.

Oricine deţine informaţii despre aceste persoane poate să contacteze FBI, prin Centrul pentru Cazuri Importante la 1-800-CALLFBI (225-5324), sau Ambasada ori Consulatul SUA cel mai apropiat. Puteţi, de asemenea ,să furnizaţi indicii electronic, la tips.fbi.gov.  Toate informaţiile vor rămâne strict confidenţiale.