Editura Evenimentul si Capital

Curtea de Apel se pronunţă mâine în DOSARUL ICA. Procurorii DNA au cerut 10 ani de închisoare pentru Voiculescu

14-08/badea-gadea-voiculescu-vacanta-465x390
Autor: | | 206 Comentarii | 7165 Vizualizari

După şase ani de la trimiterea în judecată, dosarul ICA în care Dan Voiculescu este acuzat de privatizare frauduloasă a ajuns aproape de sfârşit. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au decis data pronunţării verdictului final în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare. Azi, avocaţii mogulului Antenelor au depus concluziile finale în acest dosar. Vineri, Dan Voiculescu va afla dacă va merge după gratii sau va rămâne liber. Inculpaţii din dosarul ICA au declarat, zilele trecute: Gheorghe Mencinicopschi a spus că nu vrea ca familia sa să ajungă în stradă, Corneliu Popa a rugat instanţa să ţină cont că are o fetiţă cu probleme de sănătate, iar Sorin Pantiş a susţinut că în dosarul judecat nu există prejudiciu.

Dan Voiculescu riscă să ajungă după gratii, unde va putea petrece ani buni de închisoare. Omul de afaceri este acuzat de spălare de bani şi de un prejudiciu adus statuluzi de 60 milioane euro. Azi se va decide data pronunţării  verdictului în acest dosar. Decizia Curţii de Apel Bucureşti va fi definitivă. Pe 4 decembrie 2008 – Dosarul ICA, referitor la privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare, a fost trimis în judecată la Tribunalul Bucureşti, deoarece, la acea dată, Voiculescu nu avea calitatea de senator. Alături de patronul Antena Group, în acelaşi dosar au fost trimise în judecată alte 12 persoane.

Curtea de Apel Bucureşti se va pronunţa în cazul procesului lui Dan Voiculescu privind privatizarea frauduloasă ICA după terminarea şedinţelor de judecată.

Într-o intervenţie telefonică la B1TV, Gheorghiţă Mateuţ a cerut istanţei repunerea dosarului pe rol.


EDITORIALUL EVZ. Privatizările cu care jonglează Oana Stancu la Antena 3


CÂND A ÎNCEPUT "COŞMARUL"  MOGULULUI ANTENELOR?

7 iulie 2007 -  Procurorii DNA a început urmărirea penală împotriva lui Dan Voiculescu în dosarul ICA.

4 decembrie 2008 –Dosarul ICA, referitor la privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare, a fost trimis în judecată la Tribunalul Bucureşti, deoarece, la acea dată, Voiculescu nu avea calitatea de senator. Alături de patronul Antena Group, în acelaşi dosar au fost trimise în judecată alte 12 persoane.

Pe 4 decembrie 2008, preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.

Dan Voiculescu, acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, membru al Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) şi al Consiliului de Administraţie (CA) al Institutului de Chimie Alimentară, membru al AGA şi director general al SC Bioprod SA Bucureşti, a fost acuzat de procurori de "folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată".

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate