Editura Evenimentul si Capital

Cumperi casă acum sau mai aștepți?

14-07/15-imobiliar-rzv-465x390
Autor: | | 3 Comentarii | 1503 Vizualizari

Analiștii imobiliari consideră că valoarea caselor este aproape de minim. Cu toate acestea, cine mai așteaptă câteva luni sau chiar un an pentru a-și lua o casă ar putea beneficia de tarife mai mici

Tot mai mulți centralizatori de anunțuri imobiliare au raportat, în ultimele luni, ușoare creșteri ale prețurilor, în marile orașe ale țării, în special pentru blocurile de locuințe vechi. Astfel, recent, imobiliare.ro anunța că prețurile solicitate pentru apartamentele vechi au crescut în prima jumătate a anului cu câteva procente atât în București, cât și în marile orașe din țară. Deși pretențiile proprietarilor sunt în creștere, tarifele la care se vând efectiv casele nu indică aceeași tendință. Cei care se pregătesc să ia o casă pot așadar să mai aștepte puțin, pentru că la final de an ar putea vedea chiar o ușoară ieftinire, cu câteva procente, față de 2013.

Mai degrabă stabilizare

„Prețurile locuințelor șiau menținut, în primele șase luni, tendința de stabilizare arătată încă de la finalul lui 2012. O scădere anuală de două sau trei procente este o scădere dar, în același timp, procentul poate fi considerat nesemnificativ dacă îl raportăm la nivelul a 12 luni și având în vedere că se încadrează în marja de negociere. În același timp, o creștere de un procent nu poate fi considerată scumpire. Prețul poate să crească în două luni cu 1%-2% și să scadă în următoarele luni cu aceeași valoare sau cu un procent similar”, a comentat, pentru EVZ, Gabriel Voicu, directorul diviziei New Homes din cadrul Coldwell Banker. Așa cum indica și raportul imobiliare.ro, tendința de stabilizare se observă cel mai puternic la apartamentele din blocurile vechi, în timp ce la locuințele noi, fluctuațiile de preț au fost mai puternice. „Cu siguranță locuințele noi nu au înregistrat nicio creștere de prețuri în 2014”, mai spune Voicu.

Tot mai multe cereri

Potențial de scumpire exista însă anii viitori, pentru că tranzacțiile cu locuințe au crescut de la un an la altul. Au fost mai multe vânzări pe toate segmentele rezidențiale. Potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru, în primele patru luni ale anului s-a consemnat un avans de 8% al achizițiilor, față de aceeași perioadă din 2013. Anul trecut, numărul de tranzacții a crescut cu 12% față de 2012. „Este clar că sunt mai multe tranzacții, se simte și în piață”, a mai spus Gabriel Voicu.

Super oferte la executări silite

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate