Editura Evenimentul si Capital

Preotul care n-are voie să se apropie de preoteasă, dat afară și din casă

Preotul Remus Tegzeșiu
Autor: | | 0 Comentarii | 907 Vizualizari

În ediția din 19 august, „Evenimentul zilei” a relatat că un slujitor al Domnului din Cluj a fost reclamat de preoteasă că o bate pe unde o prinde și că a primit interdicția de a se apropia la mai mult de trei metri de consoartă. Acum, lucrurile se complică: preotul riscă să fie aruncat în stradă

Preotul Remus Tegzeșiu a aflat, zilele trecute, că soția lui, medicul de familie Anca Tegzeșiu, a depus recurs împotriva sentinței Judecătoriei Cluj Napoca, prin care se instituie ordinul de restricție. Femeia le solicită judecătorilor de la Tribunalul Cluj să-l evacueze din locuință. Interesant este faptul că imobilul este al unei fundații care aparține Bisericii Greco Catolice, nefiind proprietatea celor doi soți.

„M-a bătut în fața copiilor”

„Acea distanță de trei metri permite oricând pârâtului să mă agreseze în continuare. Ordinul de protecție, așa cum a fost dat, nu înlătură, prin măsura concret adoptată, riscul ca subsemnata să mai fiu agresată”, scrie Anca Tegzeșiu în cererea de recurs. Preoteasa mai spune că judecătorul care i-a impus preotului să nu se apropie de ea la mai puțin de trei metri nu a ținut cont de probele pe care le-a depus la dosar și nici de faptul că „am fost bătută, violent, de mai multe ori, chiar în fața celor trei copii”. Preotul Tegzeșiu se apără și susține că totul a explodat după ce și-a surprins soția în anumite „situații cu un cetățean din Luxemburg”, pe care trebuia să îl găzduiască ocazional, datorită unor obligații religioase. El are convingerea că intenția preotesei este de a-l alunga din imobilul, cu scopul de a-l revinde, iar cu banii să poată pleca la bărbatul din Luxemburg”.

„Merg la psiholog”

Nemulțumită de sentința Judecătoriei Cluj Napoca, Anca Tegzeșiu mai spune că a fost tot ea acuzată, de judecător, că nu a făcut nimic pentru a-și salva familie: „Nimic mai adevărat. De câțiva ani merg la psiholog, am participat la ședințe de consiliere organizate de biserică, am apelat la biserică în speranța de a rezolva această problemă. În pun întrebarea retorică: unde ar fi trebuit să plec cu trei copii ca să nu dau dovadă, în opinia instanței, că sunt o persoană interesată de avere”. Unul dintre foștii vecini ai familiei Tegzeșiu, patornul unei firme de publicitate, a declarat, pentru EVZ, că de mai multe ori a avut de a face cu preotul greco catolic: „A venit cu scandal pentru că se enerva din senin pentru modul cum parcam mașinile. Noi nu l-am băgat niciodată în seamă, iar după ce am citit articolul din Evenimemtul zilei neam bucurat că am adoptat această strategie pentru că am văzut ce fel de om este”.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate