Editura Evenimentul si Capital

PREMIERĂ. Polițiști spanioli patrulează în România

Celebrul baschetbalist Ghiță Mureșan, lângă polițiștii români și spanioli care patrulează la Cluj (Foto: Poliția Română)
Autor: | | 0 Comentarii | 1452 Vizualizari

Polițiști spanioli și români vor patrula, în premieră, împreună, în țara noastră. Echipele mixte de oameni ai legii vor asigura liniștea și ordinea publică în timpul Campionatului European de baschet, care se desfășoară la Cluj-Napoca, în perioada 31 august-17 septembrie. La evenimentul sportiv și-au anunțat prezența numeroși suporteri spanioli.

Patrule mixte inedite, formate din polițiști spanioli și români, patrulează, în premieră, pe străzile din România. Oamenii legii din Spania au venit la Cluj-napoca, acolo unde se desfășoară Campionatul European de Baschet. Înainte de a pleca în misiune, echipele de patrulare s-au fotografiat alătutri de celebrul baschetbalist român, Ghiță Mureșan.

Poliția Română transmite că acțiunea comună a fost planificată după ce, în luna mai a acestui an, şeful Poliţiei Române, chestor principal Bogdan Despescu şi Directorul General al Poliţiei Naţionale Spaniole, German Lopez Iglesias, s-au întâlnit la Madrid, pentru a pune bazele şi direcţiile de acţiune a colaborării bilaterale.

„Poliţia Română, în acord cupartenerul spaniol, a pus în practică o cooperare operaţională consolidată, pentru a lupta cât mai eficient împotriva infracționalității şi a asigurării ordinii în domenii de interes comun”, transmit oficialii Inspectoratului General al Poliției Române.

În perioada 31 august – 17 septembrie a.c., în municipiul Cluj Napoca, se desfăşoară Campionatul European de Baschet FIBA EUROBASKET 2017, un eveniment sportiv la care este preconizată prezenţa unui număr mare de suporteri români şi spanioli.

Pe durata evenimentului sportiv, trei poliţişti spanioli - doi reprezentanţi ai Poliţiei Naţionale Spaniole și atașatul spaniol de interne, sunt prezenţi la Cluj, pentru a acorda sprijin poliţiştilor români, în zilele derulării meciurilor, fiind angrenaţi în cadrul dispozitivului de ordine publică.

Colaborarea dintre Poliţia Română şi Poliţia Naţională Spaniolă la acest eveniment continuă şirul bunelor cooperări poliţieneşti dintre cele două instituţii, fiind rezultatul întâlnirilor bilaterale dintre şefii poliţiilor celor două state. De altfel, aceste relaţii de cooperare au început înainte de aderarea României la UE, fiind continuate la acelaşi nivel ridicat.

Poliţia Spaniolă îşi menţine sprijinul deschis şi concret pentru orice problematică din domeniul cooperării poliţieneşti, în orice domeniu (de la activităţi comune de menţinere a ordinii publice, până la acţiuni pe linie de trafic de droguri, trafic de persoane sau criminalitate informatică), se arată în comunicatul Poliției Române. 

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate