Prefectul de Argeş a cerut anularea permisului lui Piedone

Prefectul de Argeş a cerut anularea permisului lui Piedone

Prefectul de Argeş, Marcel Proca, a semnat, astăzi, ordinul de suspendare a permisului de conducere al primarului sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone şi a cerut, în jurul orei 12.00, Judecătoriei Piteşti anularea permisului acestuia.

Piedone şi-a obţinut carnetul de şofer la „Fabrica de permise” Argeş. "Problemele în ceea ce-l priveşte pe Cristian Popescu Piedone au fost legate de modul cum a fost întocmită viza de flotant. Pe 29 iulie 2007, acesta şi-a stabilit domiciliul în localitatea Priboieni, la un anume Constantin Grigoroiu. Două luni mai târziu, Piedone şi-a obţinut, într-o singură zi, permisul pentru cinci categorii, acesta fiind un alt motiv pentru care am înaintat Judecătoriei Piteşti propunerea de anulare a permisului”, a declarat prefectul Marcel Proca.

„Aştept înştiinţarea oficială. Până în acest moment nu am primit nimic. Voi hotărî, după ce voi lua la cunoştinţă în mod oficial, ce cale am să urmez", a replicat Piedone.

Reacţia prefectului vine după ce pe 6 aprilie Piedone scăpase de acest scandal şi se baza pe permisul ce-l deţinea. Şi asta pentru că poliţiştii au terminat, la începutul lunii aprilie, verificarea celor 4.966 de dosare ale „fabricii de permise” de la Piteşti, suspectate a fi întocmite ilegal. Nici un VIP nu se afla la acea vreme pe lista celor care rămân fără permis, deşi existau suspiciuni că însuşi primarul sectorului 4 ar fi fost client al „fabricii de permise” piteştene. CAZUL PIEDONE Deşi este legal ca o persoană să obţină permisul pentru toate categoriile de vehicule într-o zi, autorităţile susţin că acest lucru este imposibil. Cristian Popescu- Piedone a demonstrat tuturor că nu este un simplu cetăţean cu aspiraţii de gospodar-şef, ci un şofer cu capacităţi supranaturale. În iunie anul trecut s-a aflat că Piedone a devenit singurul bucureştean ce a reuşit performanţa să obţină, într-o singură zi, permis de conducere pentru nu mai puţin de cinci categorii de vehicule.

Ne puteți urmări și pe Google News

Concret, potrivit celor înscrise pe permisul auto cu numărul 249237, emis de Serviciul Permise Auto Argeş, pe 22 octombrie 2007, pe numele lui Cristian Victor Piedone Popescu, acesta a obţinut permis de conducere pentru vehicule din categoria A, B, BE, C şi CE, în urma examenului susţinut la 19.10.2007.

Examinatorul lui Piedone, arestat

La scurt timp după declanşarea scandalului agentul Aurelian Rădoi, unul dintre examinatorii care l-au declarat admis pe Piedone la cele cinci probe practice ale examenului auto a fost arestat în dosarul „Fabricii de permise“ din Argeş. Potrivit unor surse judiciare, primarul ales al sectorului 4 nu avea dreptul să susţină examenul auto în Curtea de Argeş întrucât avea domiciliul în comuna Priboieni.

Grav este faptul că "Fabrica de permise" a ucis trei oameni. Cel puţin 20 de şoferi, dintr-un număr de 2.000 suspectaţi că şi-au obţinut permisul dându-le şpagă poliţiştilor argeşeni, au provocat zeci de accidente, în urma cărora trei persoane şi-au pierdut viaţa, 17 au fost grav rănite, iar alte 25 au suferit răni uşoare.

Primele măsuri antişpagă

Prima soluţie pentru a pune capăt şpăgilor a fost schimbarea modului de susţinere a probei teoretice a examenului auto. Cei care au mai dorit să obţină permisul auto, după scandal, au fost examinaţi cu ajutorul calculatorului.

Vom reveni cu amănunte.

CITIŢI ŞI:

„Industria de permise”, lăsată să se dezvolte

FABRICA DE PERMISE: Piedone ar putea rămâne fără carnet

Soacra şefului „Fabricii de permise“, miliardară din pensie

Mielul şi categoria, la "Fabrica de permise"