Prag la abuzul în serviciu sau nu? Vezi cum se poziționează UDMR pe legile JUSTIȚEI

Prag la abuzul în serviciu sau nu? Vezi cum se poziționează UDMR pe legile JUSTIȚEI

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat marţi, după şedinţa grupurilor reunite, de la Parlament, că Uniunea nu va susţine un prag valoric la abuzul în serviciu. În ceea ce privește legile justiţiei, liderul maghiarilor a pledat pentru ca deciziile CCR să fie respectate.

Din punctul meu de vedere, în ceea ce priveşte legile justiţiei, important este ca deciziile CCR să fie respectate şi Directiva Europeană să fie implementată. Legat de abuzul în serviciu şi de pragul valoric, aşa cum susţinea CCR că e nevoie de un prag valoric, noi nu susţinem, nu am susţinut acel prag de care se vorbea în decembrie, asta este clar că nu vom susţine”, a declarat preşedintele UDMR, potrivit Mediafax.

Mai mult, Hunor a adăugat că nu consideră faptul că instituţiile europene sunt dezinformate cu privire la procesul de modificare a legilor justiţiei, dar că o discuţie în plus nu strică.

„Nu cred că sunt dezinformate, eventual o discuţie în plus nu strică niciodată şi acest lucru trebuie purtat de premier, de ministrul Justiţiei, de cei care sunt în Guvern, de liderii Parlamentului, de cei doi preşedinţi şi am înţeles că în Parlamentul European va fi o zi de dezbatere. Cred că merge premierul, merge ministrul Justiţiei şi va susţine poziţia României, dar nu am discutat acest lucru la şedinţa de grup”, a răspuns Kelemen, întrebat dacă este de părere că instituţiile europene sunt dezinformate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comisia Europeană a transmis, miercurea trecută, că este îngrijorată în legătură cu evoluţiile recente din sistemul judiciar din România şi cere Parlamentului de la Bucureşti să reconsidere modificările aduse legilor justiţiei, codurilor penale și legilor privind conflictul de interese.

În replică, președinții Senatului și Camerei Deputaților au dat publicității o scrisoare comună către Comisia Europeană, prin care își manifestă dezamăgirea provocată de faptul că mesajul CE nu a așteptat deciziile Curții Constituționale cu privire la modificările aduse celor trei legi.

UPDATE. Reacția lui Dragnea și Tăriceanu. Legile Justiției: Comisia Europeană avertizează cu pericolul regresării din cauza modificărilor aduse sistemului judiciar

„Ne exprimăm aprecierea cu privire la interesul manifestat de Comisia Europeană în legătură cu dezbaterile din Parlamentul României referitoare la reforma justiției și modificarea Codului penal și Codului de procedură penală în acord cu deciziile Curții Constituționale a României, directivele europene și deciziile CEDO pronunțate în această materie”, au scris cei doi președinți ai camerelor, la începutul scrisorii.

Tăriceanu: Reprezentanța de la București a Comisiei Europene să dea o imagine corectă și obiectivă/CE: Suntem bine informați

Mai mult, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a subliniat, la Antena 3, că reprezentanța de la București a Comisiei Europene trebuie să se informeze mai bine asupra realităților politico- juridice din România, respectiv să dea o imagine corectă și obiectivă oficialilor europeni.