Tăriceanu: Reprezentanța de la București a Comisiei Europene să dea o imagine corectă și obiectivă/CE: Suntem bine informați

Tăriceanu:  Reprezentanța de la București a Comisiei Europene să dea o imagine corectă și obiectivă/CE: Suntem bine informați

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a subliniat, la Antena 3, că reprezentanța de la București a Comisiei Europene trebuie să se informeze mai bine asupra realităților politico- juridice din România, respectiv să dea o imagine corectă și obiectivă oficialilor europeni.

„Mă aștept ca reprezentanța de la București a Comisiei Europene să se informeze mai bine asupra realităților politico- juridice din România și să încerce să dea o imagine corectă și obiectivă, prin informările pe care le face la Comisia Europeană”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Comisia Europeana a transmis un raspuns catre Digi24, dupa ce presedintii celor doua camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, au spus ca oficialii europeni nu sunt bine informati in ceea ce priveste modificarea legilor justitiei si a Codurilor penale.

„Comisia a urmarit indeaproape procesul parlamentar din Romania li evolutia discutiilor asupra acestor legi in decurs de mai multe luni. Suntem foarte bine informati desore acest proces, despre mizele care sunt in joc si despre potentiale riscuri. Suntem in contact cu Guvernul, Parlamentul, sistemul judiciar si societatea civila din Romania, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare”, se arata in raspunsul transmis catre Digi24.

Ne puteți urmări și pe Google News

UPDATE. Reacția lui Dragnea și Tăriceanu. Legile Justiției: Comisia Europeană avertizează cu pericolul regresării din cauza modificărilor aduse sistemului judiciar

Comisia Europeană a transmis, miercuri, că este îngrijorată în legătură cu evoluţiile recente din sistemul judiciar din România şi cere Parlamentului de la Bucureşti să reconsidere modificările aduse legilor justiţiei, codurilor penale și legilor privind conflictul de interese.

Ca urmare a reacției de la Bruxelles, președinții Senatului și Camerei Deputaților au dat publicității o scrisoare comună către Comisia Europeană, prin care își manifestă dezamăgirea provocată de faptul că mesajul CE nu a așteptat deciziile Curții Constituționale cu privire la modificările aduse celor trei legi.