Editura Evenimentul si Capital

Povestea doctoratului lui Kovesi (documente)

Autor: | | 0 Comentarii | 810 Vizualizari

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a ajuns doctor în drept cu o lucrare de 444 de pagini despre care au fost lansate suspiciuni în spaţiul public. Kovesi a obţinut titlul cu teza intitulată „Combaterea crimei organizate prin dispoziții de drept penal”.

  • Kovesi şi-a susţinut doctoratul în decembrie 2011, la Universitatea de Vest din Timişoara, la vremea aceea ea fiind Procuror General al României. În 2012, ministerul Educaţiei i-a acordat oficial titlul de doctor.

 

 

- Teza de doctorat (...) face trimitere la toți autorii și lucrările citate, iar caracterul de noutate și valoarea științifică a lucrării au fost constatate de către comisia de doctorat

- (...) lucrările studiate sunt citate ca bibliografie, fără o trimitere expresă. Stadiul cercetării în domeniu nu se menționează în totalitate ca un citat, iar ghilimelele se folosesc numai în cazul definițiilor ce aparțin în exclusivitate unui anumit autor

- pasajele la care se referă articolul (Grupului de Investigatii Politice, n.red.) reprezintă aspecte de generalitate, nu de conținut.

- Volumul de informație pe care îl cuprinde teza poate duce la apariția unor erori materiale de dactilografiere, chiar și privind numele unor autori

- unele fragmente presupus a fi citate fără indicarea sursei se regăsesc în numeroasele articole privind combaterea criminalității organizate la care am fost autor sau coautor și care au fost publicate anterior anului 2005, indicate în CV-ul publicat de 6 ani pe site-ul MP. Unele dintre aceste articole sunt citate, la rândul lor, în lucrările la care face referire articolul.

- Unele paragrafe indicate în articol, prezentate ca fiind însușite de la alți autori, reprezintă în fapt definiții ale infracțiunilor care se regăsesc în texte legale și în convenții internaționale, ori evoluții ale infracționalității prezentate în rapoartele de activitate ale structurilor Ministerului Public, care nu intră în obiectul dreptului de autor.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate