Pompeiul în PERICOL! Autoritățile sunt în alertă. Ce măsuri au în plan | GALERIE FOTO și VIDEO

Pompeiul în PERICOL! Autoritățile sunt în alertă. Ce măsuri au în plan | GALERIE FOTO și VIDEO

Ruinele din Pompei sunt în pericol, așa că autoritățile acestui veritabil muzeu în aer liber au în plan deja mai multe măsuri.

Problema o reprezintă fluxul prea mare de turiști, aproximativ 35.000 de pe zi, iar acum se discută care va fi limita de turiști pe care Pompeiul o poate suporta fără ca să existe consecințe nefaste. 

Managerul Bunurilor Culturale de la Pompei, Massimo Osanna, discută deja cu ministrul italian al culturii, Dario Franceschini, mai ales având în vedere că numărul de vizitatori poate exploda în prima duminică din luna iunie când accesul este gratuit, scrie presa locală, citată de Agerpres.

PROSTIE. Cocaină în cantităţi impresionante, livrată la supermarket. Din nou... | VIDEO

 

Massimo Ossana a propus o creștere a efectivelor și dispozitivelor de pază, precum și o limitare la 15-20.000 a numărului de persoane admise zilnic în perimetrul sitului arheologic. Totodată, el a sugerat crearea unor itinerarii prestabilite.

Înfloritorul oraș roman Pompei a fost acoperit de lavă la erupția din anul 79 a vulcanului Vezuviu, aceeași soartă având și alte două localități din zonă, Herculaneum și Stabie. 

Descoperit abia din 1748, Pompeiul a devenit, cu timpul, una dintre cele mai celebre atracții din Italia pentru iubitorii de istorie. În ultimii ani, a fost afectat de dărâmarea unor vestigii, de greve ale personalului și de chiar de furturi, așa încât au existat voci care au vorbit despre 'o a doua distrugere' a Pompeiului.

 

Și-au făcut fotografiile de nuntă sub apă. Ce a ieșit te lasă fără suflare | GALERIE FOTO

Fotografii de nuntă subacvatice marca Adam OprisFotografii de nuntă subacvatice marca Adam OprisFotografii de nuntă subacvatice marca Adam OprisFotografii de nuntă subacvatice marca Adam OprisFotografii de nuntă subacvatice marca Adam Opris

 

 

 

Sub apă la MINUS 20 de grade. Ce se ASCUNDE sub gheţurile din lacul Baikal întrece orice imaginaţie | GALERIE FOTO

Lumea ascunsă sub gheţurile din Baikal surprinsă de Andrey Nekrasov Lumea ascunsă sub gheţurile din Baikal surprinsă de Andrey Nekrasov Lumea ascunsă sub gheţurile din Baikal surprinsă de Andrey Nekrasov Lumea ascunsă sub gheţurile din Baikal surprinsă de Andrey Nekrasov Lumea ascunsă sub gheţurile din Baikal surprinsă de Andrey Nekrasov

 

Celebrităţi despre care nu ştiai că împart exact aceeaşi faţă | GALERIE FOTO

Katy Perry şi Zooey Deschanel Scarlett Johansson şi Christopher Walken Mischa Barton şi Elijah Wood Helen Mirren şi Jennifer Lawrence Heath Ledger şi Joseph-Gordon Levitt

TOP 10 Hoteluri UIMITOARE. Trebui să le vezi ca să-ţi crezi ochilor | GALERIE FOTO

1. Complexul Manta, Zanzibar. Numele este la fel de exotic ca şi staţiunea din care face parte. Situat nord-vestul insulei Pemba, acest complex subacvatic este înconjurat de apă limpede ca cristalul, iar plaje sunt de o uimitoare frumuseţe. 2. Hotelul Kakslauttanen, Finlanda. Acest hotel finlandez se află în localitatea Igloo, în Laponia. Arhitectura sa ingenioasă atrage turiştii din toată lumea. Aici Luminile Nordului se pot vedea stând culcat în pat, în oricare din cele 20 de iglu. 3. Panchoran Retreat, Bali. Situat în insula Bali, Retreat Panchoran se află chiar în mijlocul unei păduri fiind ceea ce se numeşte eco-friendly. 4. Complexul Ladera, St. Lucia. Acest complex de lux uimitor cuprinde 32 de vile cu design unic. Panorama pe care turistul o poate admira fie şi din pat, este una de vis. 5. Rayavadee Krabi,Thailanda. Situat pe plaja magnifică Krabi, acest complex oferă un centru spa cu servicii complete, teren de tenis și o piscină în aer liber. Există 100 camere care satisfac şi cele mai elevate gusturi.

INCREDIBIL. Ce au văzut oamenii pe Google Maps. Au rămas MUŢI de uimire | GALERIE FOTO

Mostre de civilizaţie urbană captate de Google Maps Mostre de civilizaţie urbană captate de Google Maps Mostre de civilizaţie urbană captate de Google Maps Mostre de civilizaţie urbană captate de Google Maps Mostre de civilizaţie urbană captate de Google Maps

COMUNISMUL încă ne BÂNTUIE. Cum arată MONUMENTELE de PROST GUST care refuză să DISPARĂ | GALERIE FOTO

Monumentul Revoluţiei, Croaţia (pe atunci Iugoslavia), este dedicat eroilor de Moslavina, din Timpul celui de-al II-lea Război Mondial. Această clădire din Georgia a fost inițial sediul Ministerului de Autostrăzi. Acum este sediul unei bănci comerciale. Acest OZN enorm a fost rezervat membrilor partidului comunist bulgar. Construcţia se află pe un vârful Buzludzha. Catedrala comunismului bulgar, este încă în picioare deşi a fost abandonată. Acoperişul stă să cadă, iar pereţii sunt acoperite în graffiti. Hotelul Forum din Cracovia, Polonia, este un alt exemplu de clădire tipic sovietică ridicată în 1970.

Ne puteți urmări și pe Google News