Editura Evenimentul si Capital

Plângerea de Înaltă Trădare - un pas din pașii de debarcare a Vioricăi Dăncilă de către Klaus Iohannis. Gândul de sâmbătă

Autor: | | 8 Comentarii | 9380 Vizualizari

Joi, 10 mai 2018, într-o intervenție prin Skype de acasă la Sinteza zilei, am susținut că insistența lui Klaus Iohannis pe demiterea premierului face parte dintr-un plan menit a o suspenda pe Viorica Dăncilă în urma unui dosar penal ticluit în stilul tuturor dosarelor prin care procurorii au fost și sînt folosiți la rezolvarea intereselor personale ale Președintelui.

Joi, 17 mai 2018, ajuns la Găgești Deal (am trecut mult mai ușor decît mă așteptam prin încercarea numită Podul de la Mărăcineni), am aflat că Ludovic Orban, președintele PNL, depusese ca simplu cetățean o plîngere penală împotriva Vioricăi Dăncilă acuzînd-o de Înaltă Trădare. Mulți comentatori, dar și mulți lideri PSD și ALDE, s-au amuzat la acest gest al știurlubaticului Ludovic Orban, un excelent întreținător de chefuri prin cîntece și glumițe, punînd-o pe seama unei deraieri a unei persoane fizice. Eu însă am luat în serios această inițiativă. Am dibuit în ea de îndată Scenariul Debarcării Premierului, scris de data asta de SIE (spun de data asta de SIE, pentru că în cazul Sevil Șaiddeh și-a vîrît codița SRI), scenariul care cuprinde în chip necesar o plîngere penală.

Comentariul de pe cristoiublog.ro și de pe Evz.ro fusese redactat încă de dimineață, înainte de a pleca la drum. În condițiile călătoriei, mi-a fost imposibil să scriu un alt comentariu, dedicat exclusiv Operațiunii Plîngerea Penală. Cum însă pusesem pariu la Sinteza zilei de joi, 10 mai 2018, că se pregătea un dosar pentru Viorica Dăncilă, joi, 17 mai 2018, am răspuns invitației lui Mihai Gâdea de a interveni, din chioșcul din Găgești Deal, prin skype, pentru a comenta evenimentul numărul unu al zilei, Plîgerea penală depusă de Ludovic Orban. Am acceptat să intervin și pentru că în studio se afla Călin Popescu Tăriceanu. Despre Operațiunea Debarcarea Vioricăi Dăncilă, dar mai ales despre rolul decisiv al SIE, condus de militarul Silviu Predoiu, din 2005 șef al Operativului la SIE, un Florian Coldea etern, rămas la comandă de un an în absența anticonstituțională a unui director civil, voi scrie pe larg în zilele următoare. Mă mulțumesc acum să redau fragmente din intervenția mea la Sinteza zilei, convins că ele vor reuși să înfățișeze explicațiile mele date Afacerii, toate stînd sub semnul unei credințe tari a subsemnatului din ultimii ani:

Implicarea în viața politică a Serviciilor secrete, a Procuraturii, la comanda Președintelui, e nu numai o sfidare a Constituției, dar și un atentat al Siguranța națională. Răsturnarea votului popular prin manevrele sergenților majori mesianici duce, ca în 2015, la aducerea la putere a unui guvern de neisprăviți care administrează dezastruos țara. PSD guvernează catastrofal. Dar la fel de catastrofal, ca să zic așa, ar fi dacă PSD ar fi alungat de la putere nu de o Opoziție tot mai puternică, ci de Operațiunile ticluite în birouri de sergenții majori mesianici pentru a face pe plac lui Klaus Iohannis.

Cum pe televiziuni n-am rigoarea din scris – în timp ce vorbesc îmi vin noi și noi idei –, îmi cer scuze cititorilor pentru dezlînările reproduse inevitabil de stenograma emisiunii:

Soluția Plîngerii a fost avansată de Divizia Presă a Binomului

„Emisiunea: «Sinteza zilei» – Realizator: Mihai Gâdea – (…) În direct cu noi, aşa cum v-am anunţat şi cum aţi văzut, se află, desigur, preşedintele Senatului şi maestrul Ion Cristoiu. Bună seara, domnule Cristoiu!

Ion Cristoiu: Bună seara!

Realizator: Voi relua şi declaraţia ministrului israelian. Domnule Tăriceanu, voiaţi să faceţi o declaraţie cu privire la editorialul domnului Cristoiu de astăzi.

Călin Popescu-Tăriceanu: Nu, editorialul nu l-am văzut încă; am văzut nişte comentarii pe care le-a făcut ceva mai devreme în legătură cu iniţiativa domnului Orban de a face plîngere penală. Îi împărtăşesc – hai să spunem – semnele de întrebare pe care le ridică. Sublinierea mea este următoarea: trebuie să fiu din poziţia pe care o am mai rezervat, nu am aceeaşi libertate pe care i-o invidiez domnului Cristoiu ca jurnalist, de multe ori poate să pună degetul pe rană mult mai precis decît pot eu să o fac. Spuneam că în următoarele zile probabil vom avea posibilitatea unei evaluări mai exacte a acestei situaţii – dacă este un gest hazardat din partea domnului Orban sau, din contră, această mişcare face parte dintr-un plan mai elaborat.

Realizator: Maestre, care este analiza dvs cu privire la această mişcare absolut şocantă de a depune plîngere penală pentru înaltă trădare?

Ion Cristoiu: Ţineţi minte că acum o săptămînă am pariat cu domnul Ciuvică…

Realizator: Exact.

Ion Cristoiu: Nu luasem în calcul această plîngere penală pe Siguranță națională, deşi unităţile militare ale diviziei de presă au lansat această teză,avansată de un ins scos de la naftalină, nu-i mai ţin minte numele, eu n-am auzit pînă acum de el, care chiar acum o săptămînă a scris pe un site militarizat că cea mai bună soluţie este să se facă plîngere penală pentru înaltă trădare şi toate acuzaţiile astea şi preşedintele să suspende. Deci această idee a plutit. Doi, după ceea ce domnul Tăriceanu spune că este o nebunie a domnului Orban, nu se confirmă, dimpotrivă e considerată de Realitatea tv, televiziunea prezindențială, drept o inițiativă salutară. Spre stupoarea mea, n-am văzut deloc ideea de nebunie la Divizia Presă, ci, dimpotrivă, se aplaudă serios acest gest, pentru că se spune că ea nu a ţinut cont… nu ştiu ce. (…)

Niciun om politic, nici măcar domnul Călin Popescu-Tăriceanu, care este mai blînd, mai înţelept, nu-şi poate permite să ceară demisia premierului de trei ori fără să fie sigur că acela va pleca. Sunteţi de acord?

Realizator: Da.

Uitîndu-mă la Realitatea Tv, televiziunea lui Klaus Iohannis, am avut impresia că urmăresc Hamas Tv

Ion Cristoiu: Poţi să greşeşti o dată şi revii. De exemplu, Klaus Iohannis a revenit asupra violenţelor împotriva Israelului, dacă aţi observat. Eu am citit cu atenţie stenograma conferinţei sale de presă. Nu a mai fost atît de categoric. Deci undeva aici a dat înapoi. În cazul Vioricăi Dăncilă nu a dat înapoi. Şi, în al doilea rînd, Klaus Iohannis, cum v-am spus şi pe care eu îl intuiesc de la scena cu paltonul, este un politician de o vanitate ieşită din comun. Ionel Brătianu spunea că de la taică-său, Ion C. Brătianu, a învăţat că pentru un politician vanitatea este o catastrofă, pentru că, dacă începi să acţionezi în funcţie de vanitate – nu? –, de orgoliu, eşti terminat. Eu am urmărit incidentele de la graniţa cu Israelul. Ele nu sînt noi, domnule Gâdea, sunteţi de acord, domnule Tăriceanu? Doi. În primul rînd, aceste incidente nu au fost provocate de mutarea ambasadei. Ele au loc în fiecare an şi anul acesta au avut loc în legătură cu împlinirea a 70 de ani de la înfiinţarea statului Israel, considerată de Hamas ca fiind un dezastru, deoarece Hamas nu recunoaşte statul israelian. La graniţa cu Israelul nu a acţionat Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei, a acţionat Hamas. Sigur, occidentalii şi presa occidentală au spus că a fost un exces de forţă. Acolo cei din Hamas au vrut să dărîme gardul şi să intre în Israel. Bun. Domnule Gâdea, domnule Tăriceanu, nici o televiziune de pe planeta asta nu a vorbit de genocidul israelian. În România, o televiziune a vorbit despre genocidul israelian.

Realizator: Cine?

Ion Cristoiu: Realitatea TV, într-o seară a avut o întreagă emisiune. Mi-am făcut cruce, am crezut că este «Hamas TV». Eu nu am văzut nicăieri. Cum să prezinţi la o televiziune din România aşa ceva, că acolo a fost genocid ? Mai ales că aceste aserțiuni pro Hamas au fost însoțite de ziceri antisemite ale unei jurnaliste a postului cunoscută pentru pozițiile sale legionare. Unitățile militare au deplînsă inițiativa de mutare a Ambasadei, Pentru a evita acuzația de antiamericanism, au pus asta pe seama unei relații între coruptul Netanyahu și coruptul Dragnea. A apărut pe un site militar următoarea teză. Există o conspiraţie a evreilor corupţi. Şi că Netanyahu este un corupt, ca şi Dragnea, şi că de fapt el face toate astea aşa, şi-a găsit un prost în România, pe Dragnea. L-am întrebat pe domnul Tăriceanu: l-aţi văzut dvs în presa românească pe ambasadorul Palestinei? Deci ambasadorul Palestinei nu exista.

Călin Popescu-Tăriceanu: Până acum, niciodată, da.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
09:52 Pentru salvarea PSD și a guvernării, Liviu Dragnea trebuie să facă pasul înapoi! Gândul lui Ion Cristoiu 09:47 Cum putea SCĂPA DRAGNEA de CONDAMNARE. DEZVĂLUIRI de ULTIMĂ ORĂ din partea avocatului BOMBONICĂI PRODANA 09:30 Primarul PSD din Cavnic ȘTERGE PE JOS cu Dragnea: Să își dea DEMISIA din toate funcțiile deținute! 09:21 Firea a DEZVĂLUIT ce decizii va lua PSD după noua CONDAMNARE a lui DRAGNEA 09:16 ATAC ACID din interiorul PSD: Dragnea să își dea DEMISIA de la șefia Camerei Deputaților! 09:02 Cu ce argumente îl APĂRĂ Fifor pe DRAGNEA 08:57 REACȚIA lui MIHAI FIFOR la CONDAMNAREA liderului PSD. Ministrul Apărării susține că GUVERNUL îl preferă pe DRAGNEA la CONDUCERE 08:26 Sorina Matei, despre DRAGNEA și MODIFICAREA LEGILOR: „N-AI CUM CU ĂȘTIA!” 08:21 Încă o LOVITURĂ primită de Dragnea din partea ÎCCJ. Situația a fost CLARIFICATĂ de AVOCAT. Anunțul făcut după SENTINȚĂ 08:07 REACȚIE INTERNAȚIONALĂ la CONDAMNAREA lui DRAGNEA. Ce se VEHICULEAZĂ despre liderul PSD 07:14 Ce se întâmplă în PSD după CONDAMNAREA lui DRAGNEA? PRIMA REACȚIE venită din VÂRFUL PARTIDULUI 06:10 Tăriceanu, ANUNȚ BOMBĂ după CONDAMNAREA lui Liviu Dragnea: „Indiferent de sentința definitivă...” 22:16 Liderii PSD FAC SCUT în jurul lui Dragnea! Reacție de ULTIMĂ ORĂ din partid. Întrunire de URGENȚĂ în CEx 19:59 „Dacă nu DEMISIONEAZĂ, partidul va fi PULVERIZAT!” Ion Cristoiu anunță APOCALIPSA în PSD, după sentința lui Dragnea 19:44 EXPLOZIV - Dragnea a DEMISIONAT din TOATE FUNCȚIILE după ce a fost CONDAMNAT în 2015. Ce va face acum liderul PSD? 19:37 Codrin Ștefănescu, REACȚIE DURĂ în cazul sentinței lui Dragnea: „În condiţiile de faţă...” 19:15 De unde i se TRAGE liderului PSD: „Liviu Dragnea s-a autocondamnat, Parlamentul nepunând în aplicare decizia CCR" 19:03 Prima REACȚIE din PSD, după SENTINȚA lui Dragnea! UN IMPORTANT mebru al partidului RUPE TĂCEREA: „Ce va urma...” 18:51 Băsescu, PRIMA reacție după CONDAMNAREA lui Dragnea. „ACUM!” „Pricepi că nu mai poţi administra discreţionar ţara şi trebuie să demisionezi” 11:49 SENTINȚA ICCJ pentru Liviu Dragnea: CONDAMNARE la 3 ani și 6 luni, ACHITARE pentru fals intelectual. Celelalte decizii din dosar

Articole salvate