În PARLAMENTUL României dispar LEGI. Un fost deputat face ACUZAŢII de ABUZ în SERVICIU cu consecinţe deosebit de grave

În PARLAMENTUL României dispar LEGI. Un fost deputat face ACUZAŢII de ABUZ în SERVICIU cu consecinţe deosebit de grave

În Parlamentul României proiectele legislative depuse în legislatura precedentă sunt retrase în următoarea legislatură. Aceasta se întâmplă în baza unei cutume, ne-au precizat surse din conducerea Senatului.

Însă lucrurile sunt ceva mai complicate, deoarece Constituţia Românie prevede, la articolul 63 alineatul 5, că: “Proiectele de legi sau propunerile legislative înscrise pe ordinea de zi a Parlamentului precedent îşi continuă procedura în noul Parlament”. Aceleaşi surse ne-au declarat că prin cutuma la care se referă cei care conduc Parlamentul au stabilit că prin “înscrise pe ordinea de zi” se înţelege că proiectele au intrat în dezbaterea plenului uneia dintre Camere.

Fostul deputat PSD Ninel Peia a depus, anul trecut, o iniţiativă legislativă pentru modificarea Codului Penal pe care a intitulat-o Legea Conştiinţei Naţionale. Iniţiativa legislativă a înregistrat-o la Camera Deputaţilor cu nr. BP 555/21.09.2016.

Ne puteți urmări și pe Google News

Camera Deputaţilor a înaintat-o la Senat cu nr. BP 491/ 27.09.2016, deoarece acesta era competent pentru dezbatere în prima cameră. Însă, iniţiativa lui Peia nu a mai intrat pe circuitul legislativ fiind clasată pe 27.12.2016 cu următoarea motivare: “Clasat, conform Hot.B.P din data de 27.12.2016 in baza art.63 alin 5 din Constituţie”.

Normal, termenul de adoptare la Senat, de 45 de zile, trecuse de multă vreme când a fost clasată. Senatul trebuia să ia act de adoptarea tacită a Legii şi să o trimită la Camera Deputaţilor pentru dezbaterea finală!

Însă, cei din conducerea Senatului au pus legea la arhivă şi au retras-o din dezbaterea legislativă.

“Legea, Regulamentul Senatului  şi Regulamentul senatorilor şi deputaţilor, nu permite aşa ceva. O iniţiativă legislativă nu poate fi retrasă decât de iniţiator, adică doar de mine, şi eu nu am făcut asta. Cineva a încălcat legea şi a blocat această iniţiativă legislativă. Este vorba de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, deoarece s-au încălcat două legi, nu HG-uri. Legea privind regulamentul deputaţilor şi senatorilor, Legea de funcţionare a Senatului, dar şi Constituţia care prevede expres ce are voie să facă un deputat sau un senator”, ne-a declarat Ninel Peia.