Editura Evenimentul si Capital

Nu știi ce liceu să alegi? Iată sfaturile elevilor din școli de top

14-06/20-inscrieri-liceu-12-rzv-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 3019 Vizualizari

Trei elevi oferă sugestii prețioase absolvenților de gimnaziu care trebuie să completeze, săptămâna viitoare, cererile de care depinde admiterea la liceu.

Elevii care vor afla, astăzi, rezultatele examenului de Evaluare Națională trebuie să se decidă rapid la ce licee vor să își încerce norocul. În funcție de media de admitere calculată în urma testării naționale și a mediei din clasele V-VIII, absolvenții vor avea de ales dintr-gamă largă de licee. Cei mai buni țintesc spre cele cu tradiție. Pentru emoționați și nehotărâți, câțiva elevi din liceele de top vin cu sfaturi utile.

Sava, performanță datorită profesorilor

Unul dintre aceste licee este Colegiul Național „Sf Sava” care anul trecut a avut o medie de admitere de 9.94 la clasa de bilingv engleză.

Gabriel Picu e elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Sf. Sava” și povestește cu plăcere experiența de pe vremea când a pășit pentru prima oară în liceu: „Am fost surprins pentru că nu mă așteptam la ceva atât de nou. Mi-am cunoscut colegii și mi-am dat seama că este un nivel foarte înalt, profesorii sunt foarte buni, te formează atât profesional, cât și ca om”. Gabriel, care a participat anul acesta la Olimpiada Națională de Chimie unde a obținut o mențiune specială, ne-a mărturisit că performanța îi este datorată profesoarei care l-a sprijinit enorm: “Mi-a oferit cărți pe care le-am citit și m-a pregătit intens pentru participarea la această etapă destul de complicată”.

Pe lângă pregătirea școlară intensă, elevul spune că aceia care studiază la „Sava” au o activitate extrașcolară care îi integrează și îi formează pentru viitoarea viață de adult: „Campionatul de sport, trupa de teatru sau revista liceului sunt doar câteva dintre activitățile pe care le propune liceul pentru elevii interesați de o viitoare carieră în sport, teatru sau jurnalism“.

Lazărul ca stil de viață

Amplasat în vecinătatea Parcului Cișmigiu, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” este un alt liceu în care cei mai buni elevi visează să ajungă. „Pentru alții un liceu, pentru noi un stil de viață” a fost mesajul afișat de 9 mai, zi pe care lăzăriștii o sărbătoresc în fiecare an cu o paradă a țărilor europene. Mălina Irimia, elevă în clasa a X-a la acest colegiu explică mesajul: „Lazărul te învață să înveți și să îți trăiești viața de adolescent cu responsabilitate și demnitate”. Mălina admite că a fost emoționată când a pășit prima dată în liceu, mai ales că venea din afara Bucureștului, dar acest lucru nu a contat: „Profesorii sunt foarte buni, dar și stricți în acelasi timp. Liceul acordă o atenție deosebită artei, departamentul artistic sau trupa de teatru oferă elevilor talentați cadrul ideal de afirmare“.

„La Lazăr elevii învață să învețe. Nu vă lasați copleșiți de noul mediu, pentru că totul e OK atâta timp cât elevii sunt ei înșiși”. MĂLINA IRIMIA, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate