Editura Evenimentul si Capital

NEMULȚUMIRI. Polițiștii din Baia Mare, supărați că, fără planificare, sunt LUAȚI DIN AȘTERNUTURI PENTRU URGENȚE

Politiștii din Baia mare, supărați că sunt luați la misiuni direct din așternuturi
Autor: | | 6 Comentarii | 2143 Vizualizari

Nemulțumiri în rândul polițiștilor de la Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Poliției municipiului Baia Mare. Oamenii legii sunt indignați de faptul că permanența pe timpul nopții nu este asigurată prin planificare ci, în caz de urgență, este chemat de acasă polițistul care este disponibil, potrivit emaramures.ro.

Oamenii legii sunt indignați de faptul că permanența pe timpul nopții nu este asigurată prin planificare ci, în caz de urgență, este chemat de acasă politistul care este disponibil. De asemenea, potrivit polițiștilor care activează in cadrul biroului, orele efectuate în scopul serviciului de permanență nu le sunt compensate cu zile libere. Toate aceste aspecte au fost aduse în atețtia reprezentanților Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România. Potrivit sesizărilor făcute de polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale, acestora li se refuză acordarea de timp liber în compensarea orelor efectuate în scopul asigurării serviciului de permanență, pe motiv că acestia efectuează orele de permanență la domiciliu. Nemulțumirile polițiștilor au fost adresate sindicatului iar mai apoi inaintate inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș, Viorica Marincaș.

Sindicaliștii au arătat că inspectoratul de poliție maramureșean are obligația de a asigura continuitatea serviciului polițienesc. Potrivit aceluiași act înaintat conducerii IPJ Maramureș, programul de lucru stabilit la nivelul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Baia Mare nu asigură continuitatea serviciului deoarece polițistii nu sunt planificați pe toată durata celor 24 de ore, astfel că niciun om al legii nu este planificat pentru perioada de timp 24:00- 08:00.

Acest lucru îi afectează pe polițiștii care lucrează în cadrul biroului la stabilirea cuantumului salarial. Mai exact, în aceste conditii, politistii nu pot beneficia de sporul de 100% aplicat pentru orele suplimentare precum si alte sporuri care li s-ar cuveni.  De asemenea, structura sindicala a solicitat conducerii Inspectoratului de Politie al judetului Maramures sa dispuna masurile legaleNemultumiri in randul politistilor de la Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei municipiului Baia Mare. Oamenii legii sunt indignati de faptul ca permanenta pe timpul noptii nu este asigurata prin planificare ci, in caz de urgenta, este chemat de acasa politistul care este disponibil. De asemenea, potrivit politistilor care activeaza in cadrul biroului, orele efectuate in scopul serviciului de permanenta nu le sunt compensate cu zile libere. Toate aceste aspecte au fost aduse in atentia reprezentantilor Sindicatului National al Agentilor de Politie din Romania.  

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate