Cum am fost şi SUNTEM MINŢIŢI pe tema unui MIT: COLESTEROLUL

Cum am fost şi SUNTEM MINŢIŢI pe tema unui MIT: COLESTEROLUL

Peste tot citim sau primi sfaturi directe despre cum nu trebuie să consumăm untură, ci ulei vegetal. Am fost bombardați cu avertismente despre cât de nociv este consumul de grăsimi naturale şi că va crește dramatic riscul de atac de cord, evident din cauza colesterolului. Toate aceste mituri sunt contrazise şi la noi, de zona Ardealului, unde consumul de slăninuţă n-a băgat pe nimeni în spital, iar bolile cardiace sunt rare în acestă zonă.

Vedem o campanie la nivel mondial unde arată că grăsimea saturată din dietă crește nivelul colesterolului din sânge iar acest exces de colesterol este prima cauză pentru atacurile de cord. Ştim că bolile de inimă sunt cauza principală de deces în lume iar atacurile de cord și comoțiile cerebrale sunt pe primul loc.

"Milioane de oameni din SUA iau medicamente pentru scăderea colesterolului în organism, inclusiv 28% din adulții de peste 40 de ani. Am fost convinși să ne lăsăm folosiți ca porci de guineea într-un experiment de dietă și medicamente în masă, cu rezultate clare, negative pentru sănătate". Sunt mulți cei ce au arătat în mod corect că ipoteza dietă-inimă este falsă, aducând dovezi ce arată conspirația de a promova această ipoteză, chiar și atunci când se demonstrează adevărul.

Mulți s-au concentrat pe faptul că modificarea dietei înseamnă de fapt mulți bani la mijloc pentru producătorii de hrană, agro afaceriști, corporații farmaceutice, industria medicală și organizații precum American Heart Association. Dar care este motivul adevărat pentru care această dezinformare a fost servită populației? Adevărul este că grăsimea saturată și colesterolul sunt esențiale pentru sănătate și vitalitate.

1. Cercetători din cadrul British Medical Journal,  au descoperit că înlocuirea uleiului polinesaturat vegetal cu cel din grasimi saturate crește riscul morții, dar în loc să raporteze în întregime datele cercetării, acestea au fost publicate trunchiat, doar cu concluziile ce aparent susțineau ipoteza lor.

2. Cercetătorii au strâns date de la 35 000 de oameni a descoperit că „nu există nici o legătură signifiantă pentru a concluziona că dieta cu grăsimi saturate este asociată cu un risc ridicat de CHD (coronary heart disease – boli coronariene cardiace) sau CVD (cardiovascular disease – boli cardiovasculare)”.

3. Uleiurile vegetale polinesaturate încălzite, conțin cantități uriașe de toxine cancerigene denumite aldehide. Ele de asemenea predispun organismul la inflamații cronice prin distrugerea echilibrului de omega 3 și omega 6, acizi grași din organism.

4.Multe studii au găsit o legătură strânsă dintre nivelurile scăzute de colesterol și depresia sau suicidul. Creierul care reprezintă doar 2% din greutatea corporală, totuși conține 25% din colesterolul organismului. Reducând colesterolul s-a observat că neurotransmițătorii sunt afectați, iar odată cu ei gândirea și memoria.

5. Potrivit unei analize făcute de British Medical Journal Open în 2016, arată că persoanele vârstnice cu colesterol ridicat trăiesc la fel sau mai mult decât cele cu colesterol scăzut.

6. În Europa, țările care consumă cele mai multe grăsimi saturate au nivelul cel mai scăzut de boli cardiace. Francezii au una din cele mai scăzute rate a bolilor de inimă din lume, în ciuda faptului că dieta lor abundă în grăsimi saturate.

7.Consumul de lapte gras este asociat cu un risc redus de boli de inimă, obezitate și diabet, mai multe date şi aici.

Iată ce spun şi doi specialişti de la noi: inginer chimist, Ștefan Manea și doctor Ștefan Balaban:

"Atrag atenția populației că poate nu există nici un mit care să fi alimentat mai mult panica generală și să fi băgat mai mulți bani în buzunarele unor șmecheri, decât cel referitor la colesterol.

Cu un marketing bine pus la punct, s-a băgat în capul oamenilor ideea că deja ești candidat la infarct sau accident vascular dacă ai un colesterol mai mare de 180-200 mg%!

Planul pus la punct de către magnații mondiali ai industriei farmaceutice și-a arătat roadele – atenționează omul în viață cu cele mai multe invenții în domeniul produselor de sănătate, cercetător Ștefan Manea".

Doctorul Ștefan Balaban: "Colesterolul este un fel de sperietoare agitată de oricine are un interes în această direcție. Oul este alimentul care a fost pus cel mai mult în legătură cu creșterea colesterolului, substanța de importanță majoră în organism, care a predispus la nașterea a numeroase mituri".

 

Ne puteți urmări și pe Google News