Editura Evenimentul si Capital

Ministrul Educaţiei: Dacă se putea retrage titlul de doctor al lui Victor Ponta, se făcea

Autor: | | 8 Comentarii | 927 Vizualizari

Universitatea Bucureşti a solicitat pentru a treia oară retragerea titlului de doctor al fostului premier, însă ministrul educaţiei, Adrian Curaj susţine că legea nu permite ca asta să se întâmple, subiect ce creează dispute între instituţia de învăţământ superior şi Ministerul Educaţiei.

Universitatea Bucureşi a cerut ministrului educaţiei Adrian Curaj să anuleze Ordinul de Ministru prin care i s-a conferit titlul de doctor lui Victor Ponta.

„Universitatea din București a retransmis marți, 1 martie 2016, către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, dosarul care probează verdictul de plagiat dat de comisia de profesori experți în drept și de Comisia de Etică a Universității din București în cazul tezei de doctorat a domnului Victor Ponta. Prin adresa menționată, Universitatea din București solicită Ministrului Educației să facă uz de prerogativele pe care i le oferă actuala Lege a Educației nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, și să dispună anularea Ordinului de Ministru prin care domnului Victor Ponta i s-a conferit titlul de doctor. Pe această cale, Universitatea din București își reafirmă fidelitatea față de principiul autonomiei universitare, amintind că studiile universitare de doctorat reprezintă ciclul al III-lea de studii universitare. În consecință, Universitatea din București consideră că, pe viitor, pentru a întări autonomia universitară, dar și responsabilitatea academică, rectorii universităților ar trebui să aibă dreptul legal de a conferi, dar și de a retrage titluri și diplome academice, indiferent dacă este vorba de studii de licență, master sau doctorat”, se arată în comunicatul Universității din București.

Ministrul Adrian Curaj a precizat că cadrul legislativ în vigoare nu îi permite să retragă diploma fostului premier Victor Ponta şi că dacă s-ar fi putut face asta, se întâmplase deja până acum.

„În anii '50 comuniștii veniți la conducerea Universității din București dădeau afară oamenii pe criterii strict politice! În 2011 câțiva securiști au fost impuși de Băsescu la conducerea Universității și de atunci fac același lucru - decizii pe criterii strict politice! (de 4 ani se ocupă DOAR de teza mea începută în 1999 și finalizata în 2003, cu un subiect "Curtea Penala Internațională" pe care DOAR eu l-am tratat în acei ani. Au făcut o Comisie DOAR pentru mine și cer retragerea unui titlu obținut legal DOAR pentru mine)”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Fostul prim-ministru este de părere că deciziile luate de Universitatea Bucureşti sunt strct politice.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate