Mama din Cluj care și-a aruncat copilul de două luni de la etajul doi suferă de depresie postpartum

Mama din Cluj care și-a aruncat copilul de două luni de la etajul doi suferă de depresie postpartum

Cel mai probabil, susțin psihiatrii femeia de 41 de ani a suferit o depresie majoră din moment ce a luat decizia de a-și aruncat copilul pe geam.

Femeia din Cluj Napoca care și-a aruncat copilul, în vârstă de două luni, de la etajul al doilea al unui bloc cartierul Mărăști, a fost internată la psihiatrie. Medicii care au consultat-o pe femeie susțin că aceasta ar fi suferit o depresie post-partum și din acest motiv ar fi luat decizia gravă de a-și arunca copilul pe geam.

De cealaltă parte, polițiștii susțin că femeia se numește Abu Zarifef Mariana și că era mama a șapte copii. ”Apartamentul de la geamul căruia femeia și-a aruncat copilul pe geam, aparține mamei acesteia. Din primele investigații a rezultat că în apartament se afla bunica, femeia în cauză și trei copii minori, cu vârste foarte mici. Cel mai mic avea două luni și cinci zile. Tot din primele informații a rezultat că femeia a vrut să-și arunce copilul pe geamul de la bucătărie dar fost văzută de bunică și a fost impiedicată. Bunica copilului aruncat de la etaj s-a luptat la propriu cu mama acestuia, dar din cauza vârstei înainte nu a reușit să se opună până la capăt. Din bucătărie, femeia a fugit cu copilul în altă cameră de unde l-a aruncat pe geam”, spune un polițist.

Abu Zarifef Mariana este căsătorită cu un cetățean iordanian, Abu Zarifef Jamal, care se află în Iordania, alături de patru copii mai mari. De altfel, din cei șapte copii care s-au născut din căsătoria celor doi, doar fetița de două luni, Diana, s-a născut România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Psihiatrii susțin că depresia postpartum afectează una din opt femei care au născut. În cazurile mai severe, aceste depresii pot conduce la astfel de tragedii cum este cea care s-a derulat luni la Cluj Napoca. Medicii atrag atenția că acest tip de depresie poate surveni în primul an după naștere și că cele mai întâlnite simtome sunt tristețea, pierderea interesului, dificultăți de concentrare, agitație sau lentoare psihomotorie, gânduri de sinucidere dar și sentimente de culpabilitate legate de incapacitatea de a avea grijă de copil.