Seturile de șase farfurii adânci, șase plate și șase mici, pahare, căni, castroane… Și lista poate continua! Întotdeauna depozitarea veselei va fi mai mult sau mai puțin problematică, însă pe măsură ce numărul ceramicelor din bucătărie crește, ne putem adapta cu idei geniale de depozitare.
Rafturile pentru farfurii sunt soluția ideală de uscare și depozitare. Ocupă mult mai puțin spațiu decât un dulap, arată grozav din punct de vedere stilistic și se găsesc de vânzare online sau în marile magazine de decorațiuni.
Mașina de spălat vasele reduce costurile?
Spălatul vaselor nu e chiar cel mai plăcut moment al zilei, însă există o soluție pentru a nu vă mai petrece zeci de minute în fața chiuvetei în fiecare seară. Mașina de spălat vase poate părea un moft, din cauza prețului piperat, dar specialiștii susțin că investiția se recuperează în mai puțin de cinci ani. Mașina de spălat vase reduce cheltuielile pentru încălzirea apei și consumul ei în proporție de 30%, iar dacă se folosește doar programul economic de spălare, costurile sunt reduse la jumătate, ceea ce face ca în circa cinci ani, investiția făcută în această utilitate să fie amortizată.
REȚETE recomandate de TV Paprika
Biscuiți cu susan
Ingrediente
Pastă de susan (tahini): 250 g semințe de susan cca. 100 ml ulei de măsline
Pentru biscuiți: 125 g făină 70 g muguri de pin 75 g zahăr pudră 80 ml pastă de susan (tahini) 55 g unt ½ linguriță de sare 1 lingură semințe de susan 1 lingură semințe de susan negru 1 lingură zahăr brun
Preparare: Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Pregătim pasta de susan (tahini). Rumenim semințele de susan într-o tigaie uscată. Le lăsăm să se răcească, apoi le punem în robotul de bucătărie cu jumătate din ulei şi le tocăm mărunt. Dacă e necesar, mai punem ulei şi lăsăm robotul să funcționeze, până când obținem o cremă fină. O punem într-un borcan, turnăm ulei peste ea, cât s-o acopere, apoi o punem în frigider. Combinăm în robotul de bucătărie făina, mugurii de pin, sarea, zahărul pudră şi pasta de susan. Rumenim într-o tigaie uscată semințele de susan şi le amestecăm cu semințele de susan negru şi cu zahărul brun. Formăm bile din aluat şi le dăm prin semințele de susan cu zahăr. Le coacem timp de 25 de minute, într-o tavă captuşită cu hârtie de copt.
Bile de biscuiți cu fistic
Ingrediente 225 g unt moale 80 g zahăr pudră 250 g făină 100 g fistic prăjit, nesărat coaja rasă a 2 limete zahăr de copt
Preparare:
Batem untul cu robotul de bucătărie, până se transformă în cremă, apoi adăugăm zahărul pudră și continuăm să amestecăm puternic. Punem robotul pe treapta de jos și adăugăm făina, apoi, fisticul tocat și coaja rasă de limetă. Obținem un amestec gros. Formăm din aluat bile cu diametrul de 2,5-3 cm, le punem pe tava de copt și le coacem în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade, timp de 15 minute, până când bilele se rumenesc un pic. Le scoatem din cuptor, le lăsăm să se răcească un pic, apoi amestecăm prăjiturile călduțe, într-o tavă, cu zahărul de copt. Se pot păstra într-o cutie, timp de treicinci zile.