Editura Evenimentul si Capital

Lui Omar Hayssam i-a fost retrasă cetăţenia română

Autor: | | 2 Comentarii | 337 Vizualizari

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC) i-a retras cetăţenia lui Omar Hayssam decizia putând fi contestată la instanţă.

Potrivit unui comunicat al ANC, " constatând îndeplinite condiţiile prevăzute de lege, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie a emis Ordinul nr.426/P de retragere a cetăţeniei române numitului Omar Khaled Hayssam".

"Potrivit dispoziţiilor art.32, alin (7), ordinul poate fi atacat, în termen de 15 zile de la data comunicării, la secţia de contencios administrativ şi fiscal a tribunalului de la domiciliul sau, după caz, reşedinţa solicitantului. Dacă solicitantul nu are domiciliul sau reşedinţa în România, ordinul poate fi atacat , în acelaşi termen, la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Bucureşti", se mai spune în sursa citată.

Comisia din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC) a decis, vineri, că se impune ca lui Omar Hayssam să îi fie retrasă cetăţenia română, raportul fiind trimis spre aprobare preşedintelui ANC.

Sesizarea privind retragerea cetăţeniei române a lui Omar Hayssam a fost înaintată de Serviciul Român de Informaţii, având ca temei articolul 25 din legea 21/1991, litera d), potrivit căruia cetăţenia română se poate retrage persoanei care "este cunoscută ca având legături cu grupări teroriste sau le-a sprijinit, sub orice formă, ori a săvârşit alte fapte care pun în pericol siguranţa naţională".

"Urmare a dezbaterii sesizării, comisia a constatat îndeplinirea condiţiilor legale de retragere a cetăţeniei şi va înainta preşedintelui ANC propunerea sa motivată. În baza raportului primit, acesta din urmă va analiza, la începutul săptămânii viitoare, îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege şi va emite un ordin în acest sens", se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.

Omar Hayssam a fost dus, vineri dimineaţă, la sediul ANC pentru a îşi exprima opinia în legătură cu sesizarea Serviciului Român de Informaţii privind retragerea cetăţeniei. Ulterior dezbaterilor, sirianul a postat un mesaj pe contul său de Facebook, prin intermediul echipei de apărare.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate