Liviu Dragnea se află în China. Se discută investiţia în reactoarele de la Cernavodă

Liviu Dragnea se află în China. Se discută investiţia în reactoarele de la Cernavodă

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), începe astăzi o vizită în China care va dura până pe 26 martie.

Potrivit comunicatului MDRAP, Dragnea va avea întâlniri la nivel înalt cu oficiali chinezi pentru a analiza stadiul implementării acordurilor semnate în noiembrie anul trecut, în cadrul vizitei la Bucureşti a premierului chinez, Li Keqiang. Dragnea se va întâlni la Hong-Kong, cu C.Y.Leung, şeful Executivului Regiunii Administrative Speciale (RAS) Hong-Kong.

Vineri, la Shenzhen, sunt programate întrevederi cu reprezentanţii unor companii din domeniul comunicaţiilor şi energiei: ZTE Corporation, Huawei şi CGN (China General Nuclear Power Group).

În a doua parte a vizitei, viceprim-ministrul Liviu Dragnea va avea o întâlnire cu viceprim-ministrul Republicii Populare Chineze, Zhang Gaoli.

Ne puteți urmări și pe Google News

Principalele domenii pentru care au fost programate întrevederi sunt sectorul energetic, transporturile şi agricultura.

În noiembrie 2013 România şi China au semna 13 acte de colaborare în diferite domenii, de la energie nucleară până la exportul de produse agricole spre China.