Liberalii i-au reproşat lui Dacian Cioloş pesedizarea administraţiei locale
- Andreea Udrea, consultant politic
- 21 iunie 2016, 20:04
Depolitizarea administraţiei publice şi modul în care avansează unele proiecte de infrastructură s-au aflat printre nemulţumirile adresate de liberali premierului Dacian Cioloş cu prilejul unei discuţii care a avut loc la Parlament.
La finalul discuţiilor, premierul a enumerat o serie dintre aceste nemulţumiri:
"Legat de modul cum au acţionat sau acţionează unii reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, la nivel de prefecturi - acolo am explicat că am luat anumite măsuri unde am constatat că există disfuncţionalităţi, că vom lua şi în continuare atunci când vom constata disfuncţionalităţi; legat de depolitizarea administraţiei publice, unde la fel am explicat că sunt anumite măsuri pe care le-am luat şi altele pe care le vom lua în continuare, însă nu putem în câteva luni de zile să schimbăm pe toată lumea şi mai ales problema nu e atât să dai afară nişte oameni, ci să numeşti în locul lor nişte oameni care, într-adevăr, să fie apolitici şi profesionişti. În administraţia noastră, din păcate, o mare parte dintre cei care au ocupat sau ocupă funcţii de conducere au făcut-o pentru că e un sprijin politic; legat de modul cum avansează anumite proiecte de infrastructură, legat de fondurile europene sau de agricultură, unde am explicat anumite lucruri legate de situaţia în care ne aflăm, măsurile care au fost luate şi ceea ce intenţionăm să facem în continuare", a spus Cioloş.
”Am discutat foarte deschis, foarte onest cum vedem noi colaborarea cu guvernul Cioloș. Am analizat lucrurile care nu au mers bine, care au mers prost. S-a discutat despre pesedizarea administrației, pentru că 90% din administrația locală e de la PSD și a exercitat presiuni la alegerile locale. Vom avea, în mod sistematic, întâlniri cu Dacian Cioloș. Va veni cu un Cod al Administrației, în toamnă.”, a spus Alina Gorghiu.
De asemenea, şeful Executivului a adăugat că a răspuns invitaţiei conducerii PNL pentru a discuta despre proiectele viitoare şi modul de colaborare.
"Sigur că ne dorim sprijinul PNL în Parlament pentru anumite proiecte care sunt în Parlament sau pe care urmează să le propunem, la fel cum ne dorim şi sprijinul celorlalte partide politice. Şi, în acest spirit al deschiderii şi dialogului pe care am vrut să-l promovez şi până acum, am răspuns acestei invitaţii şi am trecut în revistă şi nemulţumiri pe care PNL le are vizavi de anumite proiecte sau anumite acţiuni ale Guvernului, în care am explicat deciziile pe care le-am luat, dar am discutat şi despre ceea ce ne propunem în continuare, proiecte pentru care am cerut sprijinul partidului", a precizat premierul.