Laura Kovesi la bilanț: Numărul sesizărilor de la instituțiile de control a scăzut în 2014

Laura Kovesi la bilanț: Numărul sesizărilor de la instituțiile de control a scăzut în 2014

Declarația a fost făcută de șefa DNA în condițiile în care a crescut cu 78 % numărul sesizărilor venite din partea cetățenilor

Afirmația a fost făcută în contextul discuțiilor pe marginea fraudei în achizitii publice cu fonduri UE și fonduri naționale. ”Există peste 700 de cauze cu suspiciuni având ca obiect suspiciunea de fraudare a fondurilor. Cele mai multe cauze sunt cu fonduri naționale, fondurile UE fiind mai bine protejate. S-a constatat îmbunătățirea mecanismelor de fraudare. Numărul sesizarilor de la instituțiile de control a scăzut în 2014”, a declarat Laura Kovesi.

Ea a subliniat că, în 2015, dincolo de continuarea instrumentării dosarelor de corupţie la nivel înalt, priorităţile vor viza şi cauzele având ca obiect frauda în domeniul achiziţiilor publice, utilizarea frauduloasă a fondurilor europene, corupţia în mediul de afaceri şi în sistemul de justiţie, în sistemul de educaţie şi sănătate, cu accent pe recuperarea prejudiciilor şi confiscarea extinsă. "Activitatea DNA trebuie să continue să fie definită prin profesionalism, consecvenţă, operativitate, eficienţă, responsabilitate şi transparenţă", a arătat Kovesi.

Ne puteți urmări și pe Google News